ΤτΚ - Η Θέση μας: Αξιοποιήστε τις λίστες!

11:00 20/1/2013 - Πηγή: E-Typos

Αναμφίβολα, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη συνοχή της με την υπερψήφιση της πρότασης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε και η κυβερνητική συνοχή διατηρήθηκε αλώβητη παρά τις διαρροές πενήντα λευκών ψηφοδελτίων στην κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το καθολικό αίτημα της κοινής γνώμης για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές αποδειχθούν, πέρασε στην αρμοδιότητα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει την υπόθεση παράλληλα με την τακτική ποινική Δικαιοσύνη.

Εργο και καθήκον της κυβέρνησης είναι πλέον να αξιοποιήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των ταμείων του κράτους, τόσο τα στοιχεία από την περιώνυμη λίστα Λαγκάρντ όσο και τις υπόλοιπες λίστες, Λιχτενστάιν ή άλλες, καθώς επίσης όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που περιέρχονται σε γνώση της.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία καλείται το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τις αποκρατικοποιήσεις, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, με στόχο να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να οδηγήσει τη χώρα στη σταδιακή έξοδο από την κρίση.

Με δεδομένη την κυβερνητική σταθερότητα, είναι προφανές ότι το ζητούμενο είναι πλέον η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής που έχει απειληθεί σοβαρά από τα ακραία μέτρα του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Με άλλα λόγια, εφόσον επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι, θα σταλεί και το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες του, επιτέλους, πιάνουν τόπο.

Είναι κατανοητό ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης της οικονομίας αναπτύσσονται μέσα σε ένα σύνθετο πολιτικό περιβάλλον, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Εφόσον, όμως, η δύσκολη προσπάθεια ευοδωθεί, είναι βέβαιο ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη θα βρίσκεται πια πολύ κοντά.

Keywords
Τυχαία Θέματα