Το ταξίδι για Ρίο συνεχίζεται μέσω...Μπρατισλάβας/Σλοβακία-Ελλάδα 0-1 (63' Σαλπιγγίδης)

Ανανέωση 22.53

Από εξαιρετική πάσα του Κατσουράνη ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να δώσει προβάδισμα στην εθνική κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ανανέωση 22.25

Οι Σλοβάκοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 38΄ και 41΄ με τον Χάμσικ, σε αντίθεση με την εθνική η οποία δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και στάθηκε τυχερή.

Ενημέρωση 16.20

Με τη νίκη να αποτελεί το μοναδικό αποτέλεσμα που υφίσταται
ως ενδεχόμενο στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε στην Μπρατισλάβα τη Σλοβακία (21:30), για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014.
Η ισοπαλία εναντίον της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, την περασμένη Παρασκευή, οδήγησε σε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου (Ελλάδα, Βοσνία, Σλοβακία), αλλά με νίκη απόψε η κατάσταση θα απλουστευθεί, καθώς οι τρεις βαθμοί θα διατηρήσουν την Ελλάδα στην κορυφή και ταυτόχρονα θα απομακρύνουν τους συνδιεκδικητές Σλοβάκους, που θα έχουν τη δεύτερη αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Ο Φερνάντο Σάντος το είπε ξεκάθαρα χθες βράδυ ότι μοναδικός στόχος είναι η νίκη, οπότε στους διεθνείς δεν απομένει παρά να υλοποιήσουν την επιθυμία του. Ο Πορτογάλος έδειξε στις προπονήσεις ότι το 4-4-2 απέναντι στους Βόσνιους ήταν απλώς μια... παρένθεση, αφού απόψε θα επανέλθει στο γνώριμο και πετυχημένο 4-3-3.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πάντως, η βραδιά θα είναι ξεχωριστή για τον Κώστα Κατσουράνη, αφού αν ο διεθνής μέσος αγωνιστεί, όπως είναι το πιο πιθανό, θα συμπληρώσει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Κατσουράνης θα φτάσει τις 100 συμμετοχές, πιάνοντας τον Άγγελο Μπασινά στην τρίτη θέση και έχοντας μπροστά του μόνο τους Γιώργο Καραγκούνη, Θοδωρή Ζαγοράκη.
Αγωνιστικά, το δίλημμα του Σάντος έχει να κάνει με τον παίκτη που θα καλύψει τη θέση του στόπερ μετά τον τραυματισμό του Μαλεζά. Αυτός θα είναι είτε ο Κατσουράνης είτε ο Σιόβας, όπως είναι το πιθανότερο. Σε αυτή την περίπτωση η ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Τζιόλη, Μανιάτη, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά.
Από την άλλη πλευρά, το τεχνικό δίδυμο των Μίκαελ Χιπ και Στάνισλαβ Γκρίγκα φαίνεται να έχει αποφασίσει για τους 11 της Σλοβακίας. Έτσι, τερματοφύλακας θα είναι ο Κούτσιακ, στην άμυνα θα παίξουν οι Πέκαρικ, Σκρτελ, Σαλάτα, Μπρεζνάνικ, αμυντικοί μέσοι οι Σαπάρα, Κούτσκα, μέσοι οι Βάις, Χάμσικ, Στοχ και μοναδικός επιθετικός θα είναι ο Χολόσκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα