Το λάθος του Βύρωνα

17:43 9/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Η φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις του Β. Πολύδωρα μπορεί να «φούντωσε» με τη βοήθεια του «στρατηγού ανέμου», ωστόσο, βρήκε να κάψει. Είτε γιατί κάποιοι αισθάνθηκαν ότι μπορούν να «τεκμηριώσουν» την «κρυφή σχέση» Ν.Δ.-Χρυσής Αυγής είτε γιατί κάποιοι άλλοι μέσα τους πιστεύουν «ε, και τι έγινε, γιατί όχι και με τη Χρυσή Αυγή;».
Είτε έτσι είτε αλλιώς, και με τις δημοσκοπήσεις να την κρατούν σταθερά τρίτο κόμμα,
η Χρυσή Αυγή δείχνει να χάνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να μοιάζει με παροδικό πολιτικό φαινόμενο. Οπότε χρειάζεται να το ξανά δει κανείς. Καθώς ναι μεν είναι προφανές ότι οι 430.000 άνθρωποι που την ψήφισαν δεν είναι βαπτισμένοι στα νάματα του ναζισμού και ορκισμένοι στο «όραμα» του χιτλερισμού, ωστόσο αυξάνουν εκείνοι που εμπιστεύονται την πολιτική εκπροσώπησή τους σε ανθρώπους που είναι «βαμμένοι» και συνειδητοί φασίστες. Κι αυτό δεν προκύπτει μόνο από τη διευρυνόμενη επιρροή της Χρυσής Αυγής. Προκύπτει και από το «σκεπτικό» που τη συνοδεύει.
Ενα σκεπτικό που στηρίζεται στο μίσος απέναντι στον «άλλον», τον «διαφορετικό» (όχι μόνο φυλετικά), στην εμφανή υποβάθμιση της αξίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδοχή της βίας ως μέσον επίλυσης πολιτικών διαφορών ή και «απόδοσης δικαιοσύνης» και εντέλει στην άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της ίδιας της δημοκρατίας.
Οποιος αρνείται να δει αυτή την εξέλιξη, κάνει ακριβώς το ίδιο μεγάλο λάθος που κάνουν όλοι όσοι βαφτίζουν φασίστες και νεοναζί και τους 430.000 Ελληνες που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στον Μιχαλολιάκο και την παρέα του, που προέρχονται από τα βάθη του κόσμου της νύχτας και του υποκόσμου.
Η κρίση προκάλεσε απελπισία και απόγνωση σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι αναζήτησαν καταφύγιο και «λύτρωση» στην πιο «σκληρή» μορφή αποδοκιμασίας του πολιτικού κατεστημένου. Κάποιους απ’ αυτούς, όμως, η «παρέα» με τη Χρυσή Αυγή άρχισε να τους μεταλλάσσει. Και να τους κάνει να προσχωρούν συνειδητά ή ασυνείδητα σ’ αυτά που σημαίνουν και συμβολίζουν τα «κρυμμένα λάβαρα» και το επιμελώς προφυλαγμένο πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α. Αρχισαν όχι μόνο να μην ενοχλούνται από τις ακρότητες, αλλά και να τις επικροτούν. Είναι πολλοί; Είναι οι περισσότεροι; Δεν μπορεί να το πει κανείς με ασφάλεια. Είναι πάντως περισσότεροι απ’ όσους ψήφισαν συνειδητά τους νεοναζιστές πριν από ένα χρόνο.
Και θα είναι τραγικό να διαπιστώσουμε πόσοι είναι στην πράξη. Τότε που ο Μιχαλολιάκος και η σκοτεινή παρέα του δεν θα νιώθουν την ανάγκη να κρύβονται ή να κρατάνε τα προσχήματα. Γι’ αυτό και είναι τεράστιο πολιτικό λάθος αυτό που διέπραξε ο Β. Πολύδωρας. Γιατί οποιαδήποτε αντιμετώπιση της Χ.Α. ως να είναι ένα κόμμα, «όπως και τα άλλα»- αφού «δεν είναι φασίστες όλοι όσοι την ψήφισαν»- ουσιαστικά «σπρώχνει» όλο και περισσότερους έξω από το συνταγματικό πλαίσιο…
Keywords
Τυχαία Θέματα