Το Ισραήλ εγκρίνει την ανέγερση 800 νέων κατοικιών στην Δυτική Όχθη

15:25 8/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Το Ισραήλ έδωσε την προέγκριση για την οικοδόμηση περισσότερων από 800 νέων κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να περιπλέξει τις υπό αμερικανική αιγίδα ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες ξανάρχισαν τον περασμένο μήνα, έπειτα από το πάγωμά τους για σχεδόν τρία χρόνια όσον αφορά την διένεξη για τις ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες. Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων αυτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί
την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Γκι Ινμπάρ, εκπρόσωπος της ισραηλινής Πολιτικής Αρχή, η οποία τελεί υπό την διοίκηση του στρατού, στην Δυτική Όχθη, δήλωσε ότι τα αρχικά σχέδια για την οικοδόμηση 800 νέων κατοικιών Ισραηλινών εποίκων εγκρίθηκαν χθες, αν και για να υλοποιηθεί η οικοδόμησή τους θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση.

"Είναι μια μακρά διαδικασία", σημείωσε ο Ινμπάρ, ο οποίος δεν διευκρίνισε προς το παρόν περαιτέρω σχετικά με τα σχέδια αυτά.

Η ισραηλινή οργάνωση που τάσσεται κατά των εποικιστικών δραστηριοτήτων, "Ειρήνη Τώρα", ανέβασε σε 1.096 τον αριθμό των νέων σπιτιών για τα οποία είχε χθες συζητήσεις η Πολιτική Αρχή και σημείωσε ότι αυτά προορίζονται για 11 ισραηλινούς οικισμούς – ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται βαθιά μέσα στο έδαφος της Δυτικής Όχθης.

Το Ισραήλ επιμένει ότι θα προσαρτήσει τους μεγάλους ισραηλινούς οικισμούς στην Δυτική Όχθη, οι οποίο βρίσκονται κυρίως κοντά στην ισραηλινή μεθόριο, βάσει οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας συνάψει με τους Παλαιστίνιους. Οι περισσότερες παγκόσμιες δυνάμεις θεωρούν όλους τους ισραηλινούς οικισμούς παράνομους και οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι αυτοί οι θύλακες μπορεί να τους στερήσουν την δημιουργία ενός βιώσιμου γειτονικού κράτους.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την νέα αυτή εποικιστική πρωτοβουλία, η οποία προέκυψε την ώρα που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα