Το Ισραήλ άρχισε την απελευθέρωση 26 Παλαιστίνιων κρατουμένων

23:54 13/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Το Ισραήλ προχώρησε στην απελευθέρωση 26 Παλαιστινίων κρατουμένων την Τετάρτη, προκειμένου να διατηρήσει την πορεία του δεύτερου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ωστόσο, οι ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες έχουν προκαλέσει αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι διαπραγματευτές αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιερουσαλήμ, ενώ περαιτέρω συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιούνται κάθε λίγες εβδομάδες.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δηλώσει ότι στηρίζει το όραμα του αμερικανού
υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή, ωστόσο πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή περισσότερων από 1.000 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που μαζί με τη Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνιοι απαιτούν ως μέρος του κράτους τους, προκειμένου να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Οι κρατούμενοι θα είναι η πρώτη από τις 4 ομάδες των 104 συνολικά παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν, ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μετά από τις διπλωματικές προσπάθειες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Οι περισσότεροι από αυτούς εκτίουν ποινή φυλάκισης πολλών ετών για φονικές επιθέσεις κατά των Ισραηλινών.
Keywords
Τυχαία Θέματα