Το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα διεκδικήσει ο ΟΣΦΠ κόντρα στην Πνιεϊρος Σκάι

21:40 5/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Μετά από 17 χρόνια, το Διηπειρωτικό Κύπελλο επιστρέφει ως θεσμός, με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον Οκτώβριο, σε δύο αγώνες, την πρωταθλήτρια Αμερικής Πινιεϊρος Σκάι, ομάδα του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας. Η τελευταία φορά που είχε διεξαχθεί αγώνας για το Διηπειρωτικό Κύπελλο ήταν το 1996, όταν τον τίτλο είχε κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, έχοντας αναδειχτεί
νωρίτερα, στο Παρίσι, πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αμερικής, Πινιέϊρος Σκάι στις 4 και 6 Οκτωβρίου, σε μία σειρά δύο αγώνων που θα γίνουν στο Σάο Πάουλο.
Ο γενικός Γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA), Πάτρικ Μπάουμαν, δήλωσε σχετικά: «Η FIBA είναι χαρούμενη που στηρίζει την επιστροφή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Αμερικής».
Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φανταστικά παιχνίδια ανάμεσα στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και την πρωταθλήτρια Αμερικής, Πινιέϊρος».
Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, υπογράμμισε: «Η παρουσία μας σε μία τόσο σημαντική στιγμή στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι το ιστορικό τα δύο τελευταία χρόνια και τα παιχνίδια στη Βραζιλία είναι το επόμενο βήμα στην προσπάθεια που έχει γίνει. Η Ευρωλίγκα και η FIBA αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός».
Keywords
Τυχαία Θέματα