Τις ανάγκες των επιχειρήσεων θα καταγράφει το σύστημα «Εργάνη»

10:58 10/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Την καθιέρωση ειδικού ερωτηματολογίου με το οποίο θα αποτυπώνονται οι ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων σε ειδικότητες και δεξιότητες εργαζομένων, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι επιχειρήσεις θα υποβάλουν συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο, ταυτόχρονα με την υποβολή των καταστάσεων προσωπικού που γίνεται κάθε χρόνο. Η συμπλήρωση του «Εντύπου Έρευνας Ανίχνευσης Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Ειδικότητες και Δεξιότητες», θα είναι κατ' αρχή προαιρετική. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια ανίχνευσης των αναγκών
του ιδιωτικού τομέα που θα συνδράμει σημαντικά στην ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στη στόχευση της κατάρτισης και στην ανάπτυξη του θεσμού της μαθητείας. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η δημιουργία στο μέλλον, ενός μόνιμου μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι, με την εφαρμογή του μέτρου, θα δημιουργηθεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό των δράσεων και των προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας. Οι δράσεις αυτές θα είναι στο εξής στοχευμένες και θα απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς αλλά και των ίδιων των ανέργων.
Keywords
Τυχαία Θέματα