Την Παρασκευή μαθαίνει ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλο του στον Γ΄ προκριματικό

14:05 18/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Τον πρώτο του αντίπαλο στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μάθει αύριο το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ, καθώς στις 13:00 διεξάγεται στη Νιόν η κλήρωση του Γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε από... σπόντα στο γκρουπ των ισχυρών στο ταμπλό των μη πρωταθλητών, λόγω των τιμωριών της Φενέρμπαχτσε και της Μπεσίκτας, αφού η Μπούρσασπορ που πήρε την τουρκική θέση στα προκριματικά έχει χαμηλότερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA από τους δευτεραθλητές
Ελλάδας. Η ομάδα του Προύσας είναι η μία από τις πέντε υποψήφιες αντιπάλους του ΠΑΟΚ, μαζί με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, τη δανέζικη Νόρτζελαντ, την ελβετική Γκρασχόπερς και τη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Στους ισχυρούς βρίσκονται επίσης η γαλλική Λιόν, η ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η ολλανδική Αϊντχόφεν και η ουκρανική Μέταλιστ Χάρκιβ.
Στο ταμπλό των πρωταθλητών θα μπουν 20 ομάδες: οι 17 νικήτριες του Β΄ προκριματικού γύρου και τρεις που μπαίνουν κατευθείαν στον Γ΄ προκριματικό. Μεταξύ αυτών και ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ, που βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών και αποφεύγει δυνατούς αντιπάλους, όπως η Σέλτικ, η Βασιλεία, η Στεάουα και η Παρτιζάν.

Μία ώρα αργότερα (14:00) θα διεξαχθεί και η κλήρωση του Γ΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα συμμετάσχουν συνολικά 58 ομάδες: 18 που έχουν περάσει απευθείας και οι 40 νικήτριες της Β΄ προκριματικής φάσης. Από ελληνικής πλευράς, στην κληρωτίδα θα μπει ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ κα η Ξάνθη θα μάθει αύριο ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσει, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Λίνφιλντ. Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο γκρουπ των αδύναμων και ελπίζουν να αποφύγουν κάποια πολύ δυνατά ονόματα, όπως η Σεβίλη, η Στουτγκάρδη, η Ουντινέζε και η Ρούμπιν Καζάν. Στους ισχυρούς βρίσκονται αντίθετα οι δύο εκπρόσωποι της Κύπρου, Ανόρθωση και Ομόνοια, που θα πρέπει όμως πρώτα να περάσουν από τον Β΄ προκριματικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα