Τηλεδιάσκεψη ευρωπαίων ηγετών με αξιωματούχους της ΕΕ πριν από G8

14:21 17/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας καθώς επίσης οι επικεφαλής των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουν συνομιλίες σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κατάσταση στην ευρωζώνη και για την προσεχή σύνοδο κορυφής της G8, ανακοίνωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο στο Λονδίνο.
Στην τηλεδιάσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν η 'Αγγελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά
Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 15:15 ως τις 16:00 ώρα Γκρίνουιτς.
"Την πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη αυτήν είχε ο Βαν Ρομπάι προκειμένου να συζητηθούν, πριν από τη G8, οι θέσεις όλων όσοι θα συμμετάσχουν σ΄αυτήν.Είναι παράδοση να διεξάγονται συνομιλίες πριν από μια διάσκεψη της G8 και μετά την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας από τον Φρανσουά Ολάντ, οι ηγέτες θέλησαν να έχουν μια συζήτηση μεταξύ τους. Στόχος είναι να καταλάβουμε πώς καθένας προσεγγίζει τη G8,", τονίζεται στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με την οποία, στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να τεθεί και το θέμα της ευρωζώνης.
Στη Ρώμη, οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι επιβεβαίωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για να "συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση πριν από τη G8".
τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε πριν από δυο εβδομάδες και δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα. Στόχος είναι να συντονιστούν τα βιολιά των συμμετεχόντων στη G8 και να γίνει η γνωριμία με το νέο εταίρο, τον Φρανσουά Ολάντ", υπογράμμισε ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.
Η σύνοδος κορυφής της G8 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, ενώ εντείνονται οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Η Βρετανία συμμετέχει στη G8, αλλά δεν ανήκει στην ευρωζώνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα