Τι ζήτησε η εισαγγελέας για τον 23άχρονο που επιτέθηκε σε μαθητή

14:39 4/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, με μετατροπή όμως του κατηγορητηρίου σε ευνοϊκότερη κατηγορία ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε
αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το κόμμα.
Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως στην πράξη του κατηγορουμένου "δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος καθώς στόχος του ήταν το πρόσωπο του θύματος".
Τέλος, αναφερόμενη σε μηνύματα που είχε στείλει πριν την επίθεση από το κινητό τηλέφωνό του ο κατηγορούμενος στην φίλη του και συμμαθήτρια του θύματος στα οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "θα κανονίσει" τον μαθητή, η εισαγγελέας τόνισε πως ο 23χρονος "δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα".
Σημειώνεται ότι αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο η εισήγηση της εισαγγελέως για την μετατροπή της κατηγορίας, ο 23χρονος θα έχει ηπιότερη ποινική μεταχείριση.
Keywords
Τυχαία Θέματα