Θυγατρική της PSA Peugeot Citroen προχωρεί σε 1.500 απολύσεις

Μια γαλλική κατασκευάστρια ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η εταιρεία Faurecia, ανακοίνωσε σήμερα στο Λονδίνο ότι σχεδιάζει να καταργήσει εντός του 2013 περίπου 1.500 θέσεις εργασίας στις δυτικοευρωπαϊκές της μονάδες, έναν αριθμό παραπλήσιο των θέσεων εργασίας που κατήργησε ήδη φέτος.
"Το συνολικό κόστος για την ανασυγκρότηση του ομίλου μας έφθασε φέτος στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπουμε για τον ίδιο σκοπό άλλα 90 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2013", ανέφερε η γαλλική επιχείρηση, η οποία απασχολεί 80 χιλιάδες
ανθρώπους συνολικά σε διεθνές επίπεδο.
Εκπρόσωπος της εταιρείας, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο ποιες ακριβώς είναι οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτή σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας το νέο έτος δεν ήταν ακόμα σε θέση να αποκαλύψει σχετικές πληροφορίες.
Η γενικόλογη ανακοίνωση του ομίλου από το Λονδίνο αναπαράγεται στην ιστότοπό του, όπου διευκρινίζεται πως "έγινε με αποδέκτη τους στρατηγικούς επενδυτές".
Στην ίδια ανακοίνωση προς χρήση των επενδυτών δεν προσδιορίστηκε, εάν στις 1.500 καταργούμενες θέσεις εργασίας τυχόν περιλαμβάνονται και προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να αναπληρωθούν.
Η εταιρεία είναι θυγατρική του ομίλου PSA Peugeot-Citro
Keywords
Τυχαία Θέματα