Συνομιλίες Μπ. Ομπάμα-Χου Ζιντάο για Συρία και Ιράν στη σύνοδο της G20

20:45 15/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έχει συνομιλίες την Τρίτη για τη Συρία και το Ιράν με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Λος Κάμπος (Μεξικό), ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Η Κίνα, μαζί με τη Ρωσία, είναι ένα από τα δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που μπλοκάρει οποιαδήποτε καταδίκη της καταστολής στη Συρία.
Οι συνομιλίες των κ.κ. Ομπάμα και Χου θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων στο Ιράν, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα, της οποίας η Κίνα είναι ο κύριος σύμμαχος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής σύμβουλος επί θεμάτων Εθνικής Ασφαλείας, Μπεν Ρόουντς.
Σχετικά με το Ιράν, η Κίνα όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν στην ομάδα των "5+1" που κάνει διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη για να προσπαθήσει να την πείσει να παραιτηθεί από κάθε στρατιωτική εξέλιξη του πυρηνικού της προγράμματος.
Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών είχε γίνει στη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια που είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στη Σεούλ. Η G20 στο Λος Κάμπος αναμένεται ότι θα κυριαρχηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα