Συνελήφθησαν οι Μιχαλολιάκος. Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος-Διαφεύγει ο Παππάς

15:14 28/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 14.59

Σε εξέλιξη είναι η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, που έχουν εκδοθεί από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Μετά τις συλλήψεις του αρχηγού του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου, και των βουλευτών Ηλ. Κασιδιάρη, Ι. Λαγού, Ηλ. Παναγιώταρου και Ν. Μίχου, άνδρες της αντιτρομοκρατικής
υπηρεσίας, προβαίνουν σε συλλήψεις στελεχών της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρ. Παππάς. "Η ΕΛΑΣ έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας" σημείωσε ο υπουργός Δ. Τάξης Ν. Δένδιας. "Αν παραπεμφθούν σε δίκη, θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.Ανανέωση 12.34

Σε εξέλιξη είναι η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, που έχουν εκδοθεί από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Μετά τις συλλήψεις του αρχηγού του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου, και των βουλευτών Ηλ. Κασιδιάρη, Ι. Λαγού, Ηλ. Παναγιώταρου, Γ. Γερμενή, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προβαίνουν σε συλλήψεις στελεχών της οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρ. Παππάς και Ν. Μίχος.

Όπως έγινε πάντως γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτη, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Ευτ. Κουτζαμάνη.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Σημειώνεται ότι στο εννιασέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, στο οποίο περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφορης διαδικασίας.

Ανανέωση 10.22

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός συνελήφθη μαζί με άλλα έντεκα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 14 έως στιγμής.

Μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθησαν, εκτός από τους βουλευτές, είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Ανανέωση 10.08

Συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα από τις δικαστικές αρχές και τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (τουλάχιστον δέκα), μέσα στις οποίες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος. Ο τελευταίος συνελήφθη προσερχόμενος από μόνος του στη ΓΑΔΑ.

Νωρίτερα σήμερα

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για άλλους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Keywords
Τυχαία Θέματα