Συνελήφθη ένας από τους δράστες της δολοφονίας 35άχρονου κοσμηματοπώλη

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ο φόνος 35άχρονου ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου κατά τη διάρκεια ληστείας, που διαπράχθηκε στο κατάστημά του στην οδό Πλαστήρα στη Λυκόβρυση, τον περασμένο Μάιο.
Δράστες είναι δύο Αλβανοί, ηλικίας 23 και 26 ετών.
Ο 23άχρονος συνελήφθη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών,
την περασμένη Παρασκευή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και κρατώντας όπλα, είχαν εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο του θύματος, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα και τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Ακολούθως διέφυγαν με μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν στο Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, μαζί με τα κράνη τους και τα όπλα (ένα KALASHNIKOV και ένα πιστόλι MAKAROV). Στη συνέχεια κρύφτηκαν για μερικές μέρες σε σπίτι φίλου τους στη Νέα Μάκρη και τελικά διέφυγαν στην Αλβανία, αλλά ο 23χρονος επέστρεψε και συνελήφθη στο αεροδρόμιο.
Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν δύο ακόμα Αλβανοί, ηλικίας 23 και 24 ετών οι οποίοι διευκόλυναν τους δύο δράστες στη διαφυγή τους μετά τη δολοφονία.
Ο 23άχρονος δράστης της ανθρωποκτονίας θα οδηγηθεί σήμερα στον τακτικό ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα