Σύμφωνα με τον Φρ. Ολάντ, Αγγλία, Σουηδία και Ολλανδία, "τορπίλισαν" τη Σύνοδο Κορυφής

Η Γερμανία "δεν ήθελε την απομόνωση της Βρετανίας" στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
"Η Γερμανία δεν ήθελε την απομόνωση της Βρετανίας και η Γαλλία ήθελε οι χώρες της συνοχής, που είναι προσηλωμένες στις πολιτικές της ανάπτυξης, στην κοινή αγροτική πολιτική, να ακουστούν", σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Ως εκ τούτου "η Γαλλία και η Γερμανία έπαιξαν τέλεια τον ρόλο τους για να προχωρήσει η Ευρώπη", υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Ολάντ, η Γαλλία και η Γερμανία βρέθηκαν στο "επίκεντρο" των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους 27 ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ. "
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος συνάντησαν και οι δύο σήμερα το πρωί τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος συνοδευόταν από άλλους δύο ηγέτες, τους πρωθυπουργούς της Σουηδίας και της Ολλανδίας, οι οποίοι στηρίζουν τις ίδιες θέσεις.
Σύμφωνα με Βρετανό διπλωμάτη, η Μέρκελ έδειξε "συμπάθεια" για τη θέση της Βρετανίας, η οποία ζητεί ακόμη πιο σημαντικές περικοπές στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα