Συγχαρητήρια Κικίλια στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την σύλληψη δύο χάκερ

19:46 10/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο και όλο το προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την προσφορά τους στον πολίτη και την κοινωνία, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκεφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας και ενημερώθηκε για την λειτουργία της.

Ο υπουργός μάλιστα ανακοίνωσε, ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα προβεί στην έκδοση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχος
Μανώλης Σφακιανάκης, για το ηλεκτρονικό έγκλημα.

«Στόχος μας είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των Ελλήνων δικαστών, εισαγγελέων και νομικών για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αφορμή για την επίσκεψη του υπουργου στην ΔΗΕ, έδωσε η πρόσφατη διεθνής επιτυχία της υπηρεσίας και την σύλληψη δύο νεαρών εισβολέων (χάκερ) οι οποίοι είχαν δημιουργήσει το κακόβουλο λογισμικό με την κωδική ονομασία "Lecpetex", που μόλυνε παγκοσμίως εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σφακιανάκη και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, εξέφρασε χτες και η εταιρεία Facebook, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Με την ξενάγηση του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο υπουργός εκτος των άλλων τόνισε, ότι: «Οι νέες μορφές παραβατικότητας και εγκληματικότητας απαιτούν μία ευέλικτη και καταρτισμένη Αστυνομία σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προσδοκίες των πολιτών που συνοψίζονται στο τρίπτυχο: Κύρος - Αποτελεσματικότητα - Φιλικότητα... Με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η Ελληνική Αστυνομία απαντά σε αυτά τα δεδομένα με μία ευέλικτη, σύγχρονη και προπάντων αποτελεσματική Υπηρεσία. Μία Υπηρεσία που έχει καταφέρει με το έργο της να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης Αστυνομίας και Πολίτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα