Στον Ολυμπιακό ο Νορβηγός διεθνής αμυντικός Ο. Ελαμπντελαουί

16:08 18/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επισήμως πλέον ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές. Ο Νορβηγός -με μαροκινές ρίζες- δεξιός αμυντικός γεννήθηκε στο Όσλο στις 5 Δεκεμβρίου 1991 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τη Σκέιντ. Σε ηλικία μόλις 16 ετών μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς πάντως να αγωνιστεί ποτέ στην πρώτη ομάδα. Μετά το 2011 πέρασε διαστήματα ως δανεικός στη Στρόμσγκοντσετ, στη Φέγενορντ και την Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ,
την οποία βοήθησε να κερδίσει το 2013 την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Εν συνεχεία η Αϊντραχτ αγόρασε τα δικαιώματά του από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Ελαμπντελαουί συμμετείχε την περσινή σεζόν σε 26 αναμετρήσεις της μπουντεσλίγκα, σημειώνοντας και ένα γκολ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της Νορβηγίας και έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών πέρυσι τον Αύγουστο, σε φιλικό με τη Σουηδία. Μετράει έκτοτε επτά συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της σκανδιναβικής χώρας.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του, ο Ελαμπντελαουί τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πάντα ήταν όνειρο για εμένα το να υπογράψω με ένα τόσο μεγάλο σύλλογο και να αγωνιστώ σε αυτόν, ένα σύλλογο επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος και είμαι χαρούμενος γι' αυτό». Ο Νορβηγός αμυντικός εξέφρασε επίσης την ανυπομονησία του να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, επισήμανε ότι έχει ακούσει πολλά για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας, ενώ κατέληξε αναφερόμενος στο επικείμενο ταξίδι των "ερυθρολεύκων" στις ΗΠΑ για φιλικά προετοιμασίας: «Είναι πάντα καλό το να παίζεις απέναντι σε σπουδαία κλαμπ όπως αυτά που θα αντιμετωπίσουμε. Ένα εξ αυτών, μάλιστα, είναι και η Μάντσεστερ Σίτι, τη φανέλα της οποίας φόρεσα σε μικρή ηλικία, από 15-16 ετών έως 20. Νομίζω ότι θα είναι μία υπέροχη εμπειρία για όλους μας και μία καλή ευκαιρία για εμένα να "δηλώσω", να δείξω ποιος είμαι!».
Keywords
Τυχαία Θέματα