Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στη συνάντηση κορυφής για την ανεργία των νέων

14:55 3/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Στο Βερολίνο θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση κορυφής για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη, που διοργανώνει η καγκελάριος της Γερμανίας, στο Βερολίνο. Θα τον συνοδεύσουν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη και ο διοικητής του ΟΑΕΔ
κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών, υπουργοί Εργασίας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθώς και οι επικεφαλής των δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, την εκτίμηση πως η ανεργία των νέων αποτελεί «ίσως το πιο πιεστικό πρόβλημα στην Ευρώπη» διετύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Η μεγάλη συνδιάσκεψη του Βερολίνου είναι το μέσο προκειμένου να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε με ακρίβεια τις συγκεκριμένες εμπειρίες μας σχετικά με τα μέτρα που υπήρξαν λειτουργικά», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα