Στο "σφυρί", χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Όουενς από το 1936

20:13 8/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Το ένα από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε ο Αμερικανός Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο θα δημοπρατηθεί το διάστημα 20 Νοεμβρίου-7 Δεκεμβρίου από την εταιρεία δημοπρασιών SCP, όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω της ιστοσελίδας της.

Ο Όουενς «έγραψε» με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ολυμπιακή ιστορία, όταν το 1936,
στους Αγώνες που διοργανώθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ, 200μ, 4x100μ και το μήκος.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πενήντα χρόνια και να φθάσουμε στον επίσης Αμερικανό Καρλ Λιούις στο Λος Άντζελες το 1984 (υπήρχε μποϊκοτάζ των Αγώνων από τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ) για να δούμε άλλον έναν αθλητή στίβου να κατακτά τέσσερα χρυσά μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα.

Το χρυσό μετάλλιο που θέτει σε δημοπρασία η εταιρεία, εκτιμάται από την ίδια ότι θα πουληθεί σε τιμή μεγαλύτερη του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, λόγω της σημασίας του στην ιστορία του αθλητισμού. Ο Όουενς είχε χαρίσει το συγκεκριμένο μετάλλιο στο φίλο του, Bill "Bojangles" Robinson, έναν Αφρο - Αμερικανό χορευτή και ηθοποιό πριν από τον πόλεμο.

Η δημοπρασία αποφασίστηκε από την τελευταία σύζυγο του Ρόμπινσον, Elaine Plaines Robinson.
Keywords
Τυχαία Θέματα