Στις 11 και 12 Οκτωβρίου το 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

17:03 18/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Δεκάδες πανέμορφες "δεσποινίδες" -... 50, 60 και 70+ ετών!- από την Ελλάδα αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού, θα διασχίσουν τη Θεσσαλία και ένα "κομμάτι" από τη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης, που εκτός της αθλητικής, έχει πολιτιστική και τουριστική χροιά.

Ο λόγος για το 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θα πραγματοποιηθεί, στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014, στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα
και τερματισμό στην Ελασσόνα.

Αποτελεί έναν μοναδικό, σκληρό αγώνα, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, έχοντας πετύχει το 2013 ρεκόρ συμμετοχών για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα.

Τον αγώνα συνδιοργανώνει η Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ (Θεσσαλονίκη) και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ (Λάρισα) και ΛΕΚΟΒ (Βόλος), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων (Λαρισαίων, Ελασσόνας, Δεσκάτης και Καλαμπάκας) και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά, σπάνια συλλεκτικά κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα.

Σημειώνεται ότι όλες οι Λέσχες που συνεργάζονται για το Ράλι (ΛΕΚΑΜ,ΣΚΑΛ,ΛΕΚΟΒ) ανήκουν στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 19ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ.

Φέτος, οι διαδρομές του Ράλι, που σχεδιάζονται από στελέχη με πολύ μεγάλη εμπειρία διεθνών αγώνων κλασικών αυτοκινήτων, θα καλύψουν τρεις Νομούς (Λάρισας, Τρικάλων και Γρεβενών) και σκοπό έχουν να αναδείξουν όλες τις ενδιάμεσες πόλεις και χωριά, αλλά κυρίως τα Μετέωρα, ως τον απόλυτο προορισμό θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο θα ξεναγηθούν τα ελληνικά και ξένα πληρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές, θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι θα περάσει από τη Λάρισα (εκκίνηση), Τύρναβο, Ελασσόνα (τερματισμός), Βαλανίδα, Κρανιά, Δεσκάτη Γρεβενών, Καλαμπάκα, Μετέωρα και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής, σε μεγάλα υψόμετρα, σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές, κόβοντας την ανάσα των ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, που αναμένεται να ζήσουν δυνατές συγκινήσεις.

Πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη δράση του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", που χρόνια τώρα, μεθοδικά και εξειδικευμένα, αναδεικνύει τη Θεσσαλία όχι μόνο ως έναν αγαπημένο προορισμό πολιτιστικού τουρισμού (Branding Τόπου), αλλά και ως έναν προορισμό για μεγάλα και σπουδαία αθλητικά γεγονότα, αναφέρει ο πρόεδρος του Δικτύου Κωνσταντίνος Σκριάπας, οικονομολόγος, σύμβουλος ανάπτυξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα