Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 3η αγωνιστική): Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2

23:07 22/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, μετά από δύο διαδοχικές ήττες, πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Με γκολ των Αθανασιάδη (77΄) και Κατσουράνη (80΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο 89΄ ο Σίντελφελντ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα
για χτύπημα εκτός φάσης στο Σανκαρέ στην περιοχή, παράβαση που τιμωρήθηκε και με πέναλτι, χάρη στο οποίο ο Περόνε (+90΄) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και στα 90 λεπτά από τον Αστέρα και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πολύ νωρίτερα στο σκορ με τις τρεις κλασικές ευκαιρίες που έχασαν οι Βούκιτς και Σαλπιγγίδης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν υπήρχε στο γήπεδο, πιστοποιώντας την κακή κατάσταση που βρίσκεται από το ξεκίνημα των πλέι οφ με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Η τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων στο 23΄, όταν στο τετ-α-τετ του Βούκιτς με τον Φούλοπ το πλασέ του Σέρβου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 28΄ ο Ούγγρος γκολκίπερ απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Σαλπιγγίδη μέσα από την περιοχή.

Υποτονικός στα πρώτα 45 λεπτά ήταν ο Αστέρας. Οι παίκτες του Τσιώλη δεν έβγαζαν ενέργεια στο παιχνίδι τους και κατ΄ επέκταση ούτε φάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου, που πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα της καριέρας του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέα μεγάλη ευκαιρία για το «δικέφαλο του Βορρά». Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο Φούλοπ μπλόκαρε εύκολα. «Μοιραίος» παίκτης για τον ΠΑΟΚ ο Σβόνιμιρ Βούκιτς, ο οποίος στο 74΄ έχασε μία ακόμη κλασική ευκαιρία να σκοράρει (σούταρε άουτ από τη μεγάλη περιοχή) και αμέσως αντικαταστάθηκε από τον Γεωργιάδη. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Σαλπιγγίδης και Βούκιτς, το πέτυχε στο 77΄ η πρώτη αλλαγή του Γεωργιάδη, Στέφανος Αθανασιάδης. Από το γύρισμα του Ρομπέρ ο διεθνής σέντερ φορ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ (1-0). Το ματς φάνηκε να τελειώνει στο 80΄ με την κεφαλιά του Κατσουράνη από το φάουλ του Λίνο (2-0), αλλά η ανόητη ενέργεια του Σίντελφεντ στο 89΄ (χτύπησε εκτός φάσης το Σανκαρέ στην περιοχή, αποβλήθηκε κι ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι) έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μειώσουν σε 2-1 με τον Περόνε στο +90΄. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Αστέρας προσπάθησε να ισοφαρίσει, χωρίς να τα καταφέρει.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Τσαμπούρης - Λάζαρ, Ετο, Βούκιτς
Κόκκινη: Σίντελφεντ(89΄)

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Σέτι (64΄ Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (79΄ Λένσε), Ράγιος, Καλαντζής (46΄ Ναβάρο), Περόνε
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Σίντελφελντ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε, Ολίσε (85΄ Λόρενς), Ρομπέρ, Βούκιτς (74΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (66΄ Αθανασιάδης)
Η βαθμολογία
ΠΑΣ Γιάννινα 7

ΠΑΟΚ 7

Αστέρας Τρίπολης 5

Ατρόμητος 4
Keywords
Τυχαία Θέματα