Σούπερ Λίγκα (19η αγωνιστική): Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1

19:34 27/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Με γκολ του Κοντρέρας στο 86' ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Κομοτηνή, καθώς νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.
Παρά τη χτεσινή χιονόπτωση, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός
παρατάχθηκε χωρίς τον Πίνο στην 18άδα, αφού ο Κολομβιανός υπέπεσε χθες σε πειθαρχικό παράπτωμα (δεν άκουσε την εντολή του Νικοπολίδη για "ζέσταμα" και αντιμίλησε), με αποτέλεσμα να επιστρέψει για τιμωρία στην Αθήνα και τώρα του θέματος θα επιληφθεί η διοίκηση.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και απείλησαν στο 8' με κεφαλιά του Μοντέστο που εξουδετέρωσε ο Κουτσόπουλος, όμως την καλύτερη στιγμή του α' ημιχρόνου την είχαν οι γηπεδούχοι, όταν στο 23' ο Μουνάφο με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή, όμως αυτή ήταν ανούσια κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Στο β' ημίχρονο ο Πανθρακικός έκανε δύο φορές αισθητή την παρουσία του και τις δύο με τον Παπαδόπουλο (55', 59'), ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε επικίνδυνα την μπάλα, αλλά οι συμπαίκτες του δεν το εκμεταλλεύθηκαν. Οσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει, όμως οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική αμυντική οργάνωση και δεν άφηναν ακάλυπτους χώρους. Έτσι ένα σουτ του Μήτρογλου στο 70' και μια κεφαλιά του Μανωλά στο 80', που πέρασαν δίπλα από το δοκάρι, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «ερυθρόλευκοι».
Τελικά, το γκολ της 16ης νίκης τους στο πρωτάθλημα ήρθε στο 86', όταν, από φάουλ του Χολέμπας, ο Κοντρέρας με κεφαλιά «νίκησε» τον Κουτσόπουλο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χρήστου
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά (81' Κοντογουλίδης), Τζάνης (89' Καθάριος), Μουνάφο, Μίνγκας, Γωνιάδης, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (75' Φέισα), Τζιμπούρ, Γκρέκο (58' Μήτρογλου), Αμπντούν (83' Φετφατζίδης).

Παύλος Δερμιτζάκης (ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ): «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος, γιατί για άλλο ένα παιχνίδι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτό που αξίζαμε. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Ήταν ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού αντιμετωπίζαμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, με ποιοτικό ρόστερ, που έχει και βάθος. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και μας δυσκόλεψε, ενώ δεν είχαμε και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλη την εβδομάδα, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την τελευταία εβδομάδα. Προσεγγίσαμε πολύ σωστά, σε τακτικό επίπεδο, το ματς. Δεν επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό, που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, να μας απειλήσει. Με τα πολλά κλεψίματα που κάναμε βγήκαμε σε αρκετές περιπτώσεις στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάποιο γκολ, αλλά δεν ήμασταν καλή στην τελική προσπάθεια. Επαναλαμβάνω ότι δεν πήραμε αυτό που μας αναλογεί, βάσει την εμφάνισής μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό, που δίκαια θα πάρει το πρωτάθλημα και έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπου πρεσβεύει τη χώρα μας στον εξωτερικό. Εύχομαι επίσης καλή σταδιοδρομία στη νέα του καριέρα στον Αντώνη Νικοπολίδη. Μακάρι να πετύχει και σαν προπονητής, όσα πέτυχε ως ποδοσφαιριστής. Κλείνοντας ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο μας για τη συμπαράσταση. Όλοι μαζί προσπαθούμε να πετύχουμε την παραμονή στην κατηγορία. Μας περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα, με αγώνα για το κύπελλο αλλά και το παιχνίδι με τη Βέροια. Θέλουμε δύο θετικά αποτελέσματα»

Αντώνης Νικοπολίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο διήμερο για την ομάδα μας, λόγω και της αναβολής. Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, εκτός από τη δεδομένη ποιότητά τους, οι παίκτες μας έδειξαν και άλλα στοιχεία. Στοιχεία όπως πάθος και αποφασιστικότητα και έτσι καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Εξάλλου πετύχαμε το γκολ σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του παιχνιδιού κι έτσι ήρθε η νίκη. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο κάποια στοιχεία που δουλεύουμε. Ήταν παράλληλα σημαντική και η συμπαράσταση του κόσμου μας, που μας βοήθησε να πάρουμε αυτή τη δύσκολη νίκη, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Είμαι ευχαριστημένος από την θέληση των ποδοσφαιριστών. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω παραπάνω πράγματα σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και σήμερα όμως, είδα κάποια πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις από τότε που ανέλαβα. Ο Πανθρακικός είναι πολύ καλή ομάδα. Επιβεβαιώθηκαν τα όσα είχα δει και τις προηγούμενες μέρες και δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα που έχει πάρει αυτή η ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο Πίνο υπέπεσε σε ένα πειθαρχικό παράπτωμα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Αυτό έγινε ώστε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα».

Αβεβαιότητα για Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό

Δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα η συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, με τον μάνατζερ του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ετσι, κι ενώ από το πρωί είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο Αλγερινός θα έλεγε το "ναι" σε ανανέωση της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές, τα δεδομένα άλλαξαν. Ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει σημαντική οικονομική διαφορά και δεν αποκλείεται ο διεθνής φορ να αποτελέσει "παρελθόν" ακόμα και εντός της μεταγραφικής περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα