Σούπερ Λίγκα (19η αγωνιστική): Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

22:53 27/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Την πιο σημαντική νίκη του στη φετινή σεζόν πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι, για τη 19η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ζέκα στο 59΄ και ο Μπουμσόνγκ στο 78΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Φάμπρι, που ανέβηκε στην 7η θέση της κατάταξης με 25
βαθμούς, δύο μακριά από τα πλέι οφ. Ο Ατρόμητος, που μείωσε στο 90΄ με τον Καραμάνο, παραμένει τέταρτος με 32 βαθμούς.
Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι οι "πράσινοι" προσπάθησαν να περιορίσουν το πεδίο δράσης των γηπεδούχων, αποκόπτοντας τη σύνδεση μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Τα κατάφεραν αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κούτσι ήταν "ωσεί παρών", ο Σουμπίνιο αντικαταστάθηκε, ενώ ο Επστάιν δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ταχύτητά του. Εμεινε μόνος να παλεύει ο (κορυφαίος) Ματίας Ιγκλέσιας, που όμως τραυματίστηκε στο μέσον του β΄ημιχρόνου.
Το θέαμα στα πρώτα 45 λεπτά ήταν... αποκαρδιωτικό, καθώς δεν δημιουργήθηκε ούτε "μισή" ευκαιρία εκατέρωθεν. Η εικόνα βελτιώθηκε στη συνέχεια, κυρίως από πλευράς Παναθηναϊκού με τον Χοσέ Τοτσέ να χάνει καλή ευκαιρία στο 52΄, αλλά επτά λεπτά αργότερα να σερβίρει "έτοιμο γκολ" στον Ζέκα, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 0-1. Στο 78΄ ο Ζαν-Αλεν Μπουμσόνγκ "τελείωσε" το παιχνίδι καθώς έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, μετά το σουτ του Τοτσέ και την απόκρουση του Ιτάνζ. Στο 90΄ μετά από κόρνερ του Επστάιν, ο Καραμάνος από κοντά μείωσε σε 2-1.
Ηταν ένα πολύ σπουδαίο "διπλό" νίκη για το "τριφύλλι", που υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη του ήττα στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος. Παράλληλα, ήταν η πρώτη ήττα του Νίκου Αναστόπουλου, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Περιστερίου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Πίτου, Επστάιν, Σουμπίνιο (66΄ Μπρίτο), Δημούτσος, Κούτσι (79΄ Καραμάνος), Ιγκλέσιας (68΄λ.τρ. Ουντότζι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος (46΄λ.τρ. Μαρίνος), Ζέκα, Σισοκό (89΄ Φουρλάνος), Βιτόλο, Τοτσέ, Σο, Καζιγιάμα (65΄ Μαυρίας), Μπουμσόνγκ

Φάμπρι (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): «Καταρχάς, να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη δουλειά και την προσπάθεια τους. Νομίζω ότι η ομάδα άξιζε τη νίκη και πραγματικά τη δικαιούμαστε. Η ομάδα τη χρειαζόταν για να έρθει η αυτοπεποίθηση και να πιστέψει στον εαυτό της και ελπίζω από αυτό το σημείο να αρχίσει ένα νέο στάδιο για μας. Να αλλάξει το παιχνίδι μας. Θεωρώ ότι θα ανακτήσουμε την ψυχολογία μας, θα βελτιωθούμε. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μυστικό, μόνο η δουλειά. Δουλεύοντας θα αξιοποιήσουμε το χρόνο γιατί κατανοούμε ότι δεν μπορείς να αλλάξει μία ομάδα με μαγικό ραβδί. Η λύση είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά. Εχω ξαναπεράσει πίεση σε ομάδες που δούλεψα. Κοιτάω να έχω τρία πράγματα. Ταπεινοφροσύνη, εργατικότητα και σεβασμό για την ομάδα, τους φιλάθλους και τους αντιπάλους μας. Πρέπει να είμαι ένα θερμόμετρο κατά κάποιο τρόπο. Το θέμα δεν είναι να αισθάνεσαι πίεση, αλλά να έχεις ήσυχη τη συνείδηση σου, ότι δούλεψες σωστά. Αμυντικά, ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής και δούλεψε καλά προς αυτό. Σταματήσαμε τους κινδύνους, αλλά ξέρω ότι στα τελευταία παιχνίδια, δεχόμαστε γκολ στα τελευταία λεπτά και το ξαναπάθαμε. Αλλά είχαμε πετύχει ένα γκολ παραπάνω. Εγώ θα εξηγήσω στους ποδοσφαιριστές μου ότι οι αγώνες διαρκούν 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις και δεν πρέπει να χάνουμε τη συγκέντρωση και την προσοχή μας. Πρέπει να εκτελούμε την παρτιτούρα ως το τέλος και δεν πρέπει να χάνουμε την προσήλωση μας. Δεδομένου ότι μία ομάδα έχει πάντα προοπτικές βελτίωσης, αυτό ισχύει και για εμάς. Αυτό συμβαίνει με την ενίσχυση και την ανάλυση της ομάδας. Πάντοτε με σκοπό τη βελτίωση ατομικά και συνολικά, θα μπορούσε να γίνει μία μεταγραφή. Είναι ένα θέμα το οποίο συζητάμε με τη διοίκηση».

Νίκος Αναστόπουλος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ): «Δυστυχώς ένα κρίσιμο και σημαντικό ματς, δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα. Αυτό συμβαίνει. Η ομάδα είναι καλή και έχει καλούς παίκτες. Δεν θα τα βάψουμε μαύρα. Δεν νικήσαμε, αλλά είναι σημαντικό ότι προσπαθήσαμε. Υπήρχε διάθεση, έγινε ένα λάθος ανθρώπινο που συμβαίνει στον καθένα. Δεν θα πάρουμε το κεφάλι κανενός. Δεν χρειάζονται οι αποδοκιμασίες. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται στήριξη στο λάθος. Σήμερα βρεθήκαμε γενικά σε μία άσχημη μέρα. Συνεχίζουμε τη προσπάθεια, το πρωτάθλημα έχει δρόμο και το Μάιο που θα κάνουμε ταμείο, θα δούμε τι πετύχαμε. Είμαστε εντός στόχων και θα προχωρήσουμε ενωμένοι και αγαπημένοι. Σήμερα ήμασταν κακοί, αυτή είναι η αλήθεια. Η δήλωση του Σπανού ότι αποχωρεί από τον Ατρόμητο είναι μία απόφαση υπό το κράτος του εκνευρισμού. Ξέρετε καλά ότι ο κύριος Σπανός είναι άνθρωπος ο οποίος αγαπά το ποδόσφαιρο, έχει προσφέρει και σήμερα ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα υπόδειγμα και το οφείλει σε αυτόν. Δεν έχουμε άγχος και εκνευρισμό. Οι ποδοσφαιριστές μου είναι καλοί και έμπειροι. Όταν αλλάζουμε κάποια πράγματα στην ομάδα, χρειάζεται λίγος χρόνος για να εμπεδωθούν οι αλλαγές. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο θεωρία, αλλά και πράξη».

"Βόμβα" με αποχώρηση του Γ. Σπανού από την προεδρία της ΠΑΕ Ατρόμητος!

Στον Δήμο Περιστερίου θα παραχωρήσει τις μετοχές του ο Γιώργος Σπανός, όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι, δυσαρεστημένος από τις αποδοκιμασίες σε βάρος προπονητή και παικτών, μετα την ήττα (2-1) που γνώρισε η ομάδα του.

«Ενημερώνω πως διανύω τους τελευταίους μου μήνες στον Ατρόμητο. Θα κρατήσω τις μετοχές στην κατοχή μου μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα τις αφήσω στον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Αφήνω μια ομάδα ενώ βγήκε στην Ευρώπη και καθαρή από χρέη. Δεν είναι δυνατό να αποδοκιμάζονται παίκτες, προπονητές και διοίκηση επειδή η ομάδα έκανε μια ήττα μετά από τόσες αγωνιστικές. Είναι μια αρρωστημένη κατάσταση».
Keywords
Τυχαία Θέματα