Σούπερ Λίγκα (16η αγωνιστική): Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και στον Αστέρα Τρίπολης (1-1), με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Σέτι στο 37΄ έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες, ενώ στο 65΄ ο Αγκάνθο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο βαθμός σαφώς δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, που σε ένα ακόμη εντός έδρας ματς δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη εφετινή τους νίκη. Μοιραία, η ομάδα του Μιλίνκοβιτς, που ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, όπου έχασε και πέναλτι με
τον Αγκάνθο, έμεινε στην τελευταία θέση και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια στο β΄ γύρο για να αλλάξει τα «κακώς κείμενα». Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα μπορούσε να είχε πετύχει κάτι καλύτερο στο πρώτο μέρος, ιδιαίτερα στο 20λεπτο, όταν κυριάρχησε στο γήπεδο κι έφτανε με ευκολία στη μεγάλη περιοχή του Διούδη. Στην επανάληψη, πάντως, ήταν...απούσα στα πρώτα 20-25 λεπτά, διάστημα στο οποίοι οι «κίτρινοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 25΄ για τον Άρη, με το Μανιά να μη μπορεί να νικήσει τον Ερνάντες από το σημείο του πέναλτι. Ο Αστέρας Τρίπολης, που από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 37΄, σε χρονικό σημείο που οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς είχαν ισοροπήσει το παιχνίδι. Οι «Αρκάδες» έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή του Διούδη και ο Σέρι με κεφαλιά από πάσα του Εντό «έγραψε» το 0-1. Στο 44΄ ο Ντε Μπλάσις έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι στην τελευταία καλή προσπάθεια των φιλοξενούμενων στα πρώτα 45 λεπτά.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αστέρας «άγγιξε» το 0-2, αλλά ο Διούδης είπε «όχι» στο κοντινό πλασέ του Σέτι, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο γκολκίπερ του Άρη είχε διώξει σε κόρνερ το βολέ του Λούι έξω από την περιοχή. Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια στο ματς, ο Άρης κέρδισε πέναλτι με τον Αγκάνθο να ανατρέπεται από τον Κοντοέ. Ο Ισπανός ανέλαβε να το εκτελέσει, στο 60΄, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Πήρε, όμως, «το αίμα του πίσω» πέντε λεπτά μετά, όταν μετά από κόρνερ του Τάτου με κεφαλιά σαν σε προπόνηση έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες έχασαν από μία τεράστια ευκαιρία με τους Ουρτάδο και Μανιά.

Διαιτητής: Στ. Μάνταλος (Καβάλας)

Κίτρινες: Κύργιας - Κοντοές, Χουάνμα

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Καραγκούνης, Τσουμάνης, Έλσνερ, Κύργιας, Σουνάς (67΄ Ηρακλής), Νταμαρλής (88΄ ΚΟτσαρίδης), Τάτος, Σταυρόπουλος (72΄ Τσουκάνης), Αγκάνθο, Μανιάς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Σέτι, Εντό, Μουνάφο (72΄ Τσαμπούρης), Ουσέρο, Καράσκο (64΄ Πολ), Ντε Μπλάσις (85΄ Χουάνμα), Μπαράλες.

Στις αναμετρήσεις για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:Εργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης 2-2Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Παναιτωλικός-Πλατανιάς 3-0

Πανθρακικός-Καλλονή 2-0

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

Πανιώνιος-Βέροια 2-1

Αρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 46
2. ΠΑΟΚ 36
3. Ατρόμητος 29
4. Παναθηναϊκός 27
5. Αστέρας Τρίπολης 25
6. Ξάνθη 24
7. Πανθρακικός 21
. Παναιτωλικός 21
9. ΠΑΣ Γιάννινα 20
. Πανιώνιος 20
11. Εργοτέλης 19
12. ΑΕΛ Καλλονής 18
. ΟΦΗ 18
14. Λεβαδειακός 17
15. Πλατανιάς Χανίων 15
16. Απόλλων Σμύρνης 14
17. Βέροια 13
18. Άρης 11
Keywords
Τυχαία Θέματα