"Σφαγή" του Ολυμπιακού στην Ισπανία: Ήττα 3-0 από Λεβάντε

22:00 14/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Ολυμπιακός, μετά από πολύ κακή εμφάνιση και κόντρα σε εχθρική διαιτησία γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Λεβάντε στην Βαλένθια, στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ρίος (10΄), Μπαρκέρο (40΄ πεν.) και Μπόατενγκ (56΄).

Με δέκα παίκτες αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός
από το 28΄ λόγω αποβολής του Αμπντούν, σε φάση όπου η ισπανική ομάδα κέρδισε (αμφισβητούμενο) πέναλτι, αλλά εκτέλεσε άστοχα ο Μάρτινς.

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10΄λεπτό μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της Λεβάντε με τον Μπαρκέρο να βρίσκει τον Ρίος στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και αυτός με ωραία ενέργεια να κάνει το 1-0. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλεί αφού δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία των Ισπανών που ήταν καλά διαβασμένοι και περίμεναν τον Ολυμπιακό πίσω από την σέντρα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους πρωταθλητές Ελλάδας όταν στο 28΄ο Γερμανός διαιτητής καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι στον Αμπντούν δείχνοντας του παράλληλα την κόκκινη κάρτα. Ο Μάρτινς όμως που ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μέγιερι.

Στο 40΄ όμως ο Χολέμπας ανέτρεψε τον Πέντρο Λόπεθ εκτός της μεγάλης περιοχής αλλά ο διαιτητής υπέδειξε εκ νέουτο σημείο του πέναλτι! Αυτή την φορά το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπαρκερό που δεν λάθεψε στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.
Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων με την Λεβαντέ να χτυπάει για ακόμα μια φορά στην αντεπίθεση με τον Μάρτινς στο 56΄ να περνάει τον Μανωλά και με πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Το παιχνίδι στην συνέχεια άνοιξε με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες να σημειώσουν ένα τέρμα. Ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια, πρώτα στο 59΄με την κεφαλιά του Μανωλά να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας και ύστερα στο 88΄ με τον Τζιμπούρ. Την ευκαιρία του αγώνα όμως την έχασε η Λεβάντε στις καθυστερήσεις με τον Μέγιερι να κάνει φανταστική διπλή απόκρουση πρώτα σε μακρινό σουτ του Μπαρκέρο και στην συνέχεια να αποκρούει πάνω στην γραμμή το κοντινό πλασέ Βάλντο. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 21 /2.
Διαιτητής: Μάνουελ Γκράφε (Γερμανία)
Κίτρινες: Ρούμπεν Γκαρσία, Ρίος, Ντιόπ – Χολέμπας, Μανωλάς, Τζιμπούρ, Μοντέστο, ΑμπντούνΚόκκινες: Αμπντούν (28΄)
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μοντέστο (46΄ Γκρέκο), Μασάντο (75΄ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59΄ Μήτρογλου) , Αμπντούν, Τζεμπούρ.
Λεβάντε (Ιγκάσιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Πέδρο Λόπεζ, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ (61΄ Μίτσελ), Ριός (67΄ Βάλντο) , Μπαρκέρο, Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (83΄ Ακουαφρέσκα).
Keywords
Τυχαία Θέματα