ΣΕΒ: Η ανάπτυξη είναι το μοναδικό αντίδοτο στην κρίση

13:30 14/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ "μεριμνούν για το εισόδημα των εργαζομένων τους και δίνουν προτεραιότητα στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας κατά προτεραιότητα άλλους τρόπους βελτίωσης της παραγωγικότητας και μείωσης του κόστους".

Αυτό αναφέρεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες από το γενικό συμβούλιο του Συνδέσμου, που συνεδρίασε για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε σχέση και με τις προβλέψεις του μνημονίου
για τα εργασιακά και τους κατώτερους μισθούς.

Ο ΣΕΒ σημειώνει ακόμη ότι οι επιχειρήσεις "αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις σημερινές συνθήκες και να επιβιώσουν της κρίσης, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς άλλες κόκκινες γραμμές, από αυτές που θέτει η ίδια η πραγματικότητα".

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι "η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μάς ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να μη χάσουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική", προστίθεται ωστόσο ότι το μέλλον δεν εξασφαλίζεται με δανεικά. "Η ανάπτυξη αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο στην κρίση. Και ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από τις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας αποφάσεις, τις δικές μας πράξεις. Τώρα ή ποτέ είναι η ώρα των μεγάλων, αποφασιστικών αλλαγών στην οικονομία και την κοινωνία".

Ο ΣΕΒ σημειώνει τέλος ότι οι επιχειρήσεις - μέλη του, καλύπτουν πάνω από τα 2/3 των συνολικών φορολογικών εσόδων, απασχολούν πάνω από 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και συνεισφέρουν πάνω από το 55% των εσόδων του ΙΚΑ και αποτελούν τη μοναδική υγιή βάση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες
Keywords
Τυχαία Θέματα