Σαβιόλα: Αν σκοράρω στη Λεωφόρο θα με θυμούνται για πάντα

20:44 1/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Χαβιέρ Σαβιόλα, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός δήλωσε πως, αν και έχει παίξει σε αρκετά ντέρμπι, ανυπομονεί ιδιαιτέρα γι' αυτό με τους «πράσινους», ενώ ελπίζει να σκοράρει. Τέλος, αναφέρθηκε στην φιλία του με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, με τον οποίο συνυπήρξαν στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής, όταν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα
το 2004.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαβιόλα:

Για το πώς νιώθει για το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και ιδιαίτερα τα ντέρμπι. Είναι πολύ όμορφα παιχνίδια για να αγωνιστεί κανείς. Είναι αγώνες που τους περιμένει όλος ο κόσμος. Σε αυτό το ματς θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, όπως κάνουμε μέχρι στιγμής. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να δώσουμε τη σημασία που του αξίζει. Όλος ο κόσμος το αναμένει εδώ και πολύ καιρό. Και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη, ώστε να διατηρήσουμε τη βαθμολογική διαφορά και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι μία ομάδα, η οποία, αν και δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, προοδεύει συνεχώς. Βλέπουμε, λοιπόν, πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν στην αρχή. Είναι μία ομάδα, η οποία θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει καλά. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Αυτό το παιχνίδι έχει έξτρα κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Για εμάς, διότι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση στη βαθμολογία. Και για εκείνους είναι πολύ σημαντικό το να κερδίσουν μία σημαντική ομάδα όπως είναι η δική μας. Ελπίζουμε να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, απ' τη στιγμή κατά την οποία οι δύο ομάδες θα έχουν κίνητρο για να παίξουν καλά και να κερδίσουν».

Για την φιλία του με τον Φιγκερόα: «Ναι, ναι με τον Λούτσο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω πολύ καλές προσωπικές σχέσεις. Πέρα απ' το ότι μοιραζόμαστε πάρα πολλές κοινές αναμνήσεις. Επομένως, του εύχομαι τα καλύτερα. Θα είναι πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός πως θα τον ξαναδώ σύντομα από κοντά. Θα είναι πολύ όμορφο αυτό».

Για την εμπειρία του από τα ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής και της Ισπανίας και τις ομοιότητές τους με το ελληνικό: «Ναι, είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις σε ένα ντέρμπι. Στην Ισπανία, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Στην Αργεντινή και ιδιαίτερα στην Λατινική Αμερική, γιατί όλοι ξέρουν τι σημαίνει το παιχνίδι ανάμεσα στην Ρίβερ και την Μπόκα. Κυρίως γιατί βλέπουμε πως οι φίλαθλοι προετοιμάζονται όλη την εβδομάδα γι' αυτό το ματς. Παρόλο που έχω εμπειρία από άλλα ντέρμπι και άλλα πρωταθλήματα, ανυπομονώ να ζήσω και το ελληνικό ντέρμπι. Θα είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, το οποίο όλοι θα το απολαύσουν».

Για το συναίσθημα του να σκοράρεις σε ένα ντέρμπι: «Είναι πολύ σημαντικό το να σκοράρεις σε ένα ντέρμπι. Πρώτον, για το συναίσθημα που σου δημιουργείται. Αλλά κυρίως για το πώς νιώθει ο κόσμος. Γιατί σε ένα τέτοιο ματς είναι πολύ σημαντικό ένα γκολ. Ο κόσμος το απολαμβάνει πολύ περισσότερο. Είναι κάτι το οποίο θα το θυμούνται όχι μόνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά ίσως και για πολλά χρόνια μετά. Επομένως, ελπίζω να συνεισφέρω στην ομάδα μου. Και ελπίζω να μπορέσω να σκοράρω σε αυτό το ματς».
Keywords
Τυχαία Θέματα