Σαρρής: Δεν ήταν "στημένος" ο αγώνας Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

14:04 2/12/2013 - Πηγή: E-Typos
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο αγώνας της Σούπερ Λίγκας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα (3-1 υπέρ του ΠΑΟ) ήταν χειραγωγημένος, τονίζει με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM" ο Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξηγεί ότι η ομοσπονδία έλαβε το σχετικό φάκελο από την UEFA και τον προώθησε στα αρμόδια όργανα, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικό
το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Πολλά λέγονται και γράφονται ότι η ΕΠΟ δεν φροντίζει γι΄αυτά τα θέματα. Η UEFA έχει σύμβαση με μία εταιρεία που παρακολουθεί το στοιχηματισμό σε κάποια παιχνίδια. Η εταιρεία αυτή, που έχει έδρα στο Λονδίνο, ειδοποίησε την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτά δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία. Είναι στοιχεία από μία εταιρεία που ελέγχει τα πονταρίσματα. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος, γιατί δυσφημούν το ποδόσφαιρο», εξήγησε αρχικά ο Σαρρής και συνέχισε:

«Ήρθε μία ενημέρωση με φάκελο από την UEFA κι εμείς ακολουθήσαμε την τακτική που ακολουθούμε πάντα. Διαβιβάσαμε το φάκελο στη διοργανώτρια, στο Υπουργείο και την Εισαγγελία, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Από εδώ και πέρα είναι θέμα εισαγγελέα πώς θα ελέγξει τα παιχνίδια αυτά. Εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε ανακοινώσεις, αλλά να ακολουθούμε τη διαδικασία που ακολουθούμε, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς. Ποτέ η ομοσπονδία δεν ενημερώνει ομάδες ξεχωριστά. Η ομοσπονδία ενημερώνει τη διοργανώτρια αρχή. Αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει ή όχι να ενημερώσει τις ομάδες, είναι δικό της θέμα. Δεν παρεμβαίνω εγώ στα εσωτερικά της λίγκας».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κλήθηκε να σχολιάσει, με αφρομή τη χθεσινή "καυστική" ανακοίνωση της Ξάνθης, και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες θα πέσουν φέτος από τη Σούπερ Λίγκα και πόσες θα ανέβουν από τη Β΄ εθνική. «Έχουν δίκιο και οι ομάδες και η κοινή γνώμη ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται, να έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και να μη γνωρίζουμε τι ισχύει», παραδέχθηκε ο Σαρρής. «Πρώτη φορά έφτασαν στην ΕΠΟ δύο προκηρύξεις ενώσεων (σ.σ. Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ) που είναι καθόλα νόμιμες αλλά έχουν μία διαφορά: ο ένας λέει ανεβαίνουν τρεις και ο άλλος πέφτουν δύο. Το ΔΣ της ΕΠΟ θα μπορούσε να αποφασίσει αν η διαφορά εμφανιζόταν πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς, κατά πάγια τακτική, μας στέλνουν τις προκηρύξεις μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων. Αν παρέμβουμε, η κάθε ένωση μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια. Και μας έχουν πάει στα δικαστήρια για πολύ πιο επουσιώδη θέματα. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, ο μόνος τρόπος είναι να παρέμβει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν μας διαβεβαιώσουν πως δεν θα μας πάνε στα δικαστήρια, που δεν μπορούν να το κάνουν, τότε το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο. Σε αυτό πρέπει να προσφύγουν οι ενώσεις».

Σε ό,τι αφορά την προσφυγή των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Σούπερ Λίγκας, ο Σαρρής εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή δεν εγκυμονεί κινδύνους για αποκλεισμό της εθνικής από τη FIFA. «Είναι μία διένεξη μέσα στην ένωση. Κάποια μέλη της ένωσης βάλουν εναντίον της Σούπερ Λίγκας, όχι της ΕΠΟ. Αυτό δεν αφορά την ομοσπονδία. Υπάρχουν όργανα μέσα στον ίδιο το συνεταιρισμό που μπορούν να λύσουν αυτό το θέμα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκτίμησε ότι μετά την κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ θα υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος με την ομοσπονδία. «Θα είμαστε με τον Φερνάντο Σάντος στη Βραζιλία, θα μιλήσουμε και μετά θα λυθεί το θέμα. Θα μιλήσουμε στη Βραζιλία και θα το τελειώσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε. Πιστεύω πως θα έχουμε νεότερα πριν τις γιορτές», ανέφερε σχετικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα