Σαντορίνη: Μάλλον χωρίς διακοπές ρεύματος από σήμερα

12:19 17/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Δεν προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση σήμερα στη Σαντορίνη, ενώ και η χθεσινή νύχτα, από τις 23:30 και μετά κύλησε χωρίς περικοπές στην τροφοδότηση ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές.

Αυτή την ώρα το παραγωγικό δυναμικό του σταθμού της Σαντορίνης ξεπερνά τα 28 μεγαβάτ τα οποία, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος από τα κλιματιστικά, επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης.

Στο μεταξύ, νωρίς σήμερα το πρωί έφθασαν στο λιμάνι του νησιού γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο οι οποίες μεταφέρονται στον Σταθμό,
ενώ προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 2 MW εντός της ημέρας.

Ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι:
«Λόγω βελτίωσης της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ, με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, διαφαίνεται ότι δεν θα απαιτηθεί εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης στα νησιά Θήρα και Θηρασία, σήμερα 17/08/2013.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Παρακαλούμε και πάλι θερμά για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος.

Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών».
Keywords
Τυχαία Θέματα