Σ. Λίγκα (πλέι οφ, 5η αγωνιστική): ΠΑΟ-Ατρόμητος 1-1

22:01 14/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός μία...στροφή πριν το τέλος των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη πήραν την 1η θέση στην ειδική βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33΄ με τον Κλωναρίδη, αλλά στο 85΄ ο Ναπολεόνι
διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό του από τη Μάλαγα στα πλέι οφ, το «τριφύλλι» επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όπου θα συμμετάσχει στον Γ΄ προκριματικό. Ο αγώνας του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τους «πράσινους», που θα επιδιώξουν να τελειώσουν αήττητοι τα πλέι οφ. Για τον Ατρόμητο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική, καθώς το γκολ του Ναπολεόνι έδωσε ελπίδες στους Περιστεριώτες ότι θα αποφύγουν την τελευταία θέση και το Β΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ στα μέσα Ιουλίου.

Με δύο τεράστιες ευκαιρίες για τον Ατρόμητο ξεκίνησε το ματς στην άδεια Λεωφόρο. Πρωταγωνιστής και στις δύο ήταν ο Καραμάνος, ο οποίος στο 4΄ νικήθηκε από τον Καπίνο στο εξ επαφής σουτ που επιχείρησε, ενώ ένα λεπτό κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας μετά την εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Ναπολεόνι.
Σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών εξελίχθηκε το ματς, καθώς στο 18΄ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν γκολ από αυτά που δεν χάνονται. Από λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Σηφάκη και Φυτανίδη, ο Καρέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας και κυριολεκτικά σε άδεια εστία σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ατζαγκούν από πλάγια ήταν άστοχο.
Το ματς εξακολούθησε να έχει γρήγορο ρυθμό και στο 33΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Από το πλασέ του Καρέλη στην κίνηση, ο Σηφάκης απόκρουσε προσωρινά και ο Κλωναρίδης σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0 με πλασέ. Ακριβώς στο 45΄ ο Καρέλης έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στο Σηφάκη, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου οι Περιστεριώτες «άγγιξαν» το γκολ στο 54΄, με το Ναπολεόνι να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Η ατυχία για το συγκρότημα του Παράσχου δεν είχε τελειωμό, καθώς στο 83΄ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Ούμπιντες να σταματάει πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και στην επαναφορά της μπάλας το νέο σουτ του Ναπολεόνι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά, στο 85΄ ο Ναπολεόνι βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 1-1, ενώ στο 89΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ολική ανατροπή, αλλά ο Φάμπιο καθυστέρησε να δώσει στον αμαρκάριστο Μπρίτο.

Διαιτητής: Αθ.Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Αμπέντ - Δημούτσος
Κόκκινες: Αμπέντ (90΄+3) δεύτερη κίτρινη).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ, Ατζαγκούν (80΄ Δώνης), Κλωναρίδης (56΄ Λαγός), Καρέλης (66΄ Μπεργκ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Μπάλλας (75΄ Γεωργίου), Γιαννούλης, Καραμάνος (55΄ Μπρίτο), Δημούτσος (69΄ Φωτάκης), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα