Σ. Λίγκα (5η αγωνιστική): Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

18:15 28/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Χωρίς να απειληθεί και χωρίς να θέλξει με την απόδοση του, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Νίκη Βόλου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ατζαγκούν στο 41', ενώ οι φιλοξενούμενοι τελειώσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αργυρίου (83').

Οι "πράσινοι" χωρίς ιδιαίτερη... φαντασία στο παιχνίδι τους, έκαναν πολλές τελικές προσπάθειες, τις οποίες δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ, με αποτέλεσμα να έχουν αφήσει
μέσα στο παιχνίδι την Νίκη Βόλου.

Μετά την αποβολή του Αργυρίου, ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερους διαδρόμους και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο 2-0. Οσο για για τους φιλοξενούμενους; Ηταν καλοί τακτικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο επιθετικά ήταν ακίνδυνοι.

Ο Αναστασίου χρησιμοποίησε τον Στιλ για τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν στην αρχή του αγώνα οι Μπούρμπος (δεξιά), Νάνο (αριστερά), Κουτρουμπής και Σίντεφελντ. Λαγός και Πράνιτς ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Ζέκα στα δεξιά, τον Ντίνα στα αριστερά και τον Ατζαγκούν πίσω από τον Καρέλη.
Με 4-2-3-1 και η Νίκη Βόλου στην αναμέτρηση. Ο Ταϊρης πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αργυρίου, Ιβενς, Αργύρη και Τσουκάνη. Λάουκς και Καρασαλίδης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Κυζιρίδη λίγο μπροστά τους. Ο Νικλητσιώτης τοποθετήθηκε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Κοτσαρίδης στα αριστερά και ο Τζιώρας στην κορυφή της επίθεσης.

Από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις του ο Παναθηναϊκός να "καθαρίσει" από νωρίς το ματς. Οι "πράσινοι" είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα πιέζοντας για το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού στο σκορ. Μόλις στο 6' ο Καρέλης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν ιδανικό. Πέρασαν περίπου 15 λεπτά φλύαρης κυκλοφορίας για να απειλήσει ξανά το σύνολο του Αναστασίου, με τον Ντίνα να βγαίνει απέναντι από τον Ταϊρη, όμως ο γκολκίπερ της Νίκης Βόλου κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας, όμως είχαν καταφέρει να αντέξουν σχετικά εύκολα στην πίεση των αντιπάλων τους. Μάλιστα στο 30' θα μπορούσαν να είχαν... ανησυχήσει τον Στιλ, αν ο Κυζιρίδης δεν επιχειρούσε από αριστερά σουτ σε αντεπίθεση...
Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στα τέλη του πρώτου μέρους, με έναν παίκτη που είχε αστοχήσει δύο φορές στα προηγούμενα λεπτά. Ο Ατζαγκούν, περί ου ο λόγος, μετά από γύρισμα του Πράνιτς από τα αριστερά νίκησε τον Ταϊρη με σουτ και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Μπορεί να είχε το προβάδισμα, την κατοχή, αλλά δεν είχε τον τρόπο να παραβιάσει για ακόμα μία φορά την εστία του Ταϊρη. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε άσκοπα την μπάλα και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ο Ντίνας, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος επιθετικά στο πρώτο μέρος, είχε σιγήσει στην... επανάληψη, ενώ και ο Ζέκα από την άλλη πλευρά δεν είχε βοηθήσει.
Η Νίκη Βόλου χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα "κρατιόταν" μέσα στο παιχνίδι και διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες της για το θετικό αποτέλεσμα. Οι αλλαγές του Αναστασίου έδωσαν πνοή στους "πράσινους" που όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν και περισσότερους χώρους για να δράσουν. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι κινήσεις του Φαντενμπρόεκ. Ο τεχνικός των "μπλε" ρίσκαρε περισσότερο προκειμένου να κυνηγήσει την ισοφάριση, όμως τα πλάνα του "καταστράφηκαν" στο 83'. Ο Αργυρίου μέσα σε ένα λεπτό αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να πετύχουν το δεύτερο τους γκολ στο ματς και να "κλειδώσουν" έτσι τη νίκη. Οι παίκτες του Αναστασίου δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά δεν δέχθηκαν και πίεση. Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Νίκη Βόλου να μένει στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό και τον Παναθηναϊκό να πιάνει τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αργυρίου (84`, δεύτερη κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σίλντενφελντ - Κοτσαρίδης, Κυζιρίδης, Λάουξ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Νάνο, Λαγός (52` Δώνης), Πράνιτς, Ατζαγκούν (80` Κλωναρίδης), Ζέκα, Ντίνας, Καρέλης (67` Πέτριτς).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Σβεν Βαντερμπρόεκ): Ταΐρης, Ίβενς, Τσουκάνης, Λάουξ, Κυζιρίδης (78` Ροτζέριο), Καρασαλίδης, Αργύρης, Κοτσαρίδης (56` Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (78` Σωτηράκος), Αργυρίου, Τζιώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα