Ρωσία: Ένα μέλος των Pussy Riot κατήγγειλε μια δίκη "σταλινικού τύπου"

14:21 8/8/2012 - Πηγή: E-Typos
Η ετυμηγορία στη δίκη των τριών γυναικών του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, οι οποίες δικάζονται για μια "προσευχή" κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που τραγούδησαν σε καθεδρικό ναό, θα ανακοινωθεί στις 17 Αυγούστου, έκανε σήμερα γνωστό η πρόεδρος του δικαστηρίου Χαμοβνιτσένσκι της Μόσχας.   
 "Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 17 Αυγούστου στις 15:00", δήλωσε η δικαστής Μαρίνα Σίροβα την επομένη της αγόρευσης του εισαγγελέα που ζήτησε να επιβληθούν στις τρεις κατηγορούμενες ποινές φυλάκισης τριών ετών.   
Νωρίτερα σήμερα η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, ένα από
τα τρία κατηγορούμενα μέλη των Pussy Riot, κατήγγειλε "μια δίκη σταλινικού τύπου" κατά την απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου.    
Η δίκη αυτή μοιάζει με αυτές που έκαναν οι "τρόικες της εποχής του Στάλιν", δήλωσε η νεαρή γυναίκα, αναφερόμενη στις τριμελείς ομάδες που την εποχή του σταλινικού τρόμου καταδίκαζαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης σε στρατόπεδα εργασίας ή ακόμη και σε θάνατο με αυθαίρετο και συνοπτικό τρόπο.    
"Πρέπει να είμαστε ελεύθερες, όχι πίσω από τα σίδερα", δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως "έχει δοθεί πολιτική εντολή" να τιμωρηθούν οι Pussy Riot, οι οποίες τραγούδησαν το Φεβρουάριο μια "πανκ προσευχή" στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα ζητώντας από την Παναγία να απαλλάξει τη Ρωσία από τον Πούτιν.    
"Οι Pussy Riot είναι μαθητές και απόγονοι των διαφωνούντων", δήλωσε η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα προσθέτοντας ότι "αυτή η δίκη είναι δίκη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος" της Ρωσίας.    
Η διεθνής υποστήριξη προς τις Pussy Riot αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα: σε μια επιστολή προς τον πρεσβευτή της Ρωσίας στο Βερολίνο, 120 βουλευτές της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) εκφράζουν την "ανησυχία" τους για τη δίκη εναντίον των Pussy Riot.    
Από την πλευρά της, η καλλιτέχνις Γιόκο Όνο, χήρα του Τζον Λένον, κάλεσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να απελευθερώσει τις νεαρές γυναίκες, με μήνυμα που δημοσιοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter.    
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Κομερσάντ", ο τσέχος υπουργός Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του προς τις Pussy Riot, όπως και ο βρετανός βουλευτής των Εργατικών Ντένις Μακσέιν.   
 Επίσης χθες το βράδυ, στη διάρκεια συναυλίας στη Μόσχα, η Μαντόνα διαβεβαίωσε πως προσεύχεται για την απελευθέρωση των νεαρών γυναικών.    
"Ξέρω πως σε κάθε ιστορία υπάρχουν πολλές πλευρές και σέβομαι την εκκλησία και την κυβέρνηση, όμως πιστεύω ότι αυτά τα τρία κορίτσια, η Μάσα, η Κάτια, η Νάντια, πιστεύω πως έκαναν κάτι θαρραλέο", δήλωσε χθες το βράδυ η Μαντόνα επευφημούμενη από το πλήθος που είχε γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο της Μόσχας. "Προσεύχομαι για την ελευθερία τους", πρόσθεσε.    
Η Μαντόνα κατέστησε επίσης σαφές πως πιστεύει ότι οι τρεις γυναίκες έχουν ήδη "πληρώσει το τίμημα" για την πράξη τους, αφού έχουν περάσει πέντε μήνες στη φυλακή μετά τη σύλληψή τους.    
"Ξέρω πως όλοι σας εδώ, αν είστε εδώ ως θαυμαστές μου, αισθ
Keywords
Τυχαία Θέματα