Ρωσία: Δεν υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς στο Σότσι

15:14 6/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Κόζακ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη της ομαλής διεξαγωγής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, απέρριψε σήμερα την κριτική που ασκείται εναντίον της χώρας του για τις ομοφοβικές της θέσεις και διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα ασφαλείας της διοργάνωσης.
Ο Κόζακ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν κάνει διακρίσεις εις βάρος
των ομοφυλόφιλων απαντώντας έτσι στις κατηγορίες της Δύσης για τον ρωσικό νόμο που ποινικοποιεί την "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα" σε ανήλικους.
"Δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους με κριτήριο την θρησκεία, την σεξουαλική ταυτότητα ή την εθνικότητα", δήλωσε ο Κόζακ από το Σότσι.
"Είμαστε όλοι ενήλικες και κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα στην σεξουαλική του ταυτότητα. Παρακαλώ, μακριά τα χέρια από τα παιδιά, αυτό είναι το μόνο ζητούμενο. Αυτό απαγορεύεται δια νόμου σε όλες τις χώρες, είτε είναι κάποιος αμφιφυλόφιλος είτε ομοφυλόφιλος", είπε ο υπουργός.
Αναφορικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών ύστερα από τις τρομοκρατικές απειλές, ο Κόζακ είπε ότι η Ρωσία "μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στο Σότσι" και πρόσθεσε: "Η φύση της τρομοκρατικής απειλής είναι πάντα παγκόσμια και είναι πάντα ίδια σε όλα τα μέρη και όλες τις αθλητικές διοργανώσεις του πλανήτη".
"Θεωρώ ότι το επίπεδο φόβου (στο Σότσι) πρέπει να είναι χαμηλότερο. Είμαι βέβαιος ότι το επίπεδο ασφαλείας στο Σότσι δεν είναι χαμηλότερο από της Νέας Υόρκης, της Ουάσινγκτον και της Βοστόνης. Όλες οι χώρες διαθέτουν βάση δεδομένων σχετικά με τους τρομοκράτες και με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει το Σότσι δεν αντιμετωπίζει μεγαλύτερη απειλή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη στον πλανήτη", δήλωσε ο Κόζακ.
Η Ρωσία έχει επιστρατεύσει 40.000 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας για τους Αγώνες του Σότσι, η τελετή έναρξης των οποίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Κόζακ, οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι οι εργάτες που απασχολούνται στα εργοτάξια των ολυμπιακών έργων θα λάβουν τους μισθούς που δεν τους έχουν καταβληθεί. Όπως είπε ο ίδιος, περίπου 57.600 δολάρια σε απλήρωτους μισθούς θα καταβληθούν στις 14 Φεβρουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα