Ρ. Μιλά: Το Καμερούν πρέπει να ξαναχτίσει την εικόνα του

18:38 24/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ροζέ Μιλά εξέφρασε την άποψη ότι το Καμερούν πρέπει να αποσυρθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις και θα στρέψει την προσοχή στο εκ νέου χτίσιμο της ποδοσφαιρικής εικόνας του, ενώ επέρριψε την ευθύνη για την κακή απόδοση των «αδάμαστων λεόντων» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας στην ομοσπονδία που... πεινάει για χρήμα, τους απείθαρχους παίκτες και τον -επιρρεπή στα λάθη- προπονητή. Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τον χορό του στο σημαιάκι του κόρνερ μετά τα γκολ που σημείωνε
στο Μουντιάλ του 1990, παραχώρησε συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια ημέρα μετά τον αποκλεισμό του Καμερούν από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπου το αφρικανικό συγκρότημα είχε απολογισμό τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες με τέρματα 1-9.

«Δεν είναι οι παίκτες που μας λείπουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο 62άχρονος Μιλά και συνέχισε: «Το πρόβλημα έγκειται περισσότερο σε εκείνους, οι οποίοι διοικούν το ποδόσφαιρο στη χώρα». Επίσης, ο θρύλος του ποδοσφαίρου του Καμερούν έριξε τα «βέλη» του σε μια ειδική επιτροπή που συστήθηκε για να επαναφέρει την τάξη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, χαρακτηρίζοντάς την ως «... ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα και οι αποστολές». Κάνοντας στη συνέχεια έναν απολογισμό της πορείας της εθνικής ομάδας του Καμερούν στη διάρκεια των χρόνων, υπογράμμισε ότι «για σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα, το Καμερούν δεν έχει κατακτήσει μια διεθνή διοργάνωση (σ.σ. ο τελευταίος τίτλος για τους «αδάμαστους λέοντες» ήταν το Κόπα Άφρικα του 2002) ... Οι "αδάμαστοι λέοντες" που κάποτε προκαλούσαν το φόβο, δεν φοβίζουν κανέναν αυτές τις ημέρες», ενώ υπογράμμισε ότι, τον καιρό που αγωνιζόταν αυτός, η κινητήριος δύναμη ήταν ο πατριωτισμός: «Νικήσαμε την Αργεντινή, παρότι μας είχαν δοθεί δύο αποβολές. Αυτό ήταν επειδή ήμασταν μια ομάδα πολεμιστών. Δεν είναι το ίδιο σήμερα».

Επίσης, ο Μιλά επέρριψε την ευθύνη για την κακή απόδοση του Καμερούν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας στην έλλειψη πειθαρχίας, προτείνοντας μάλιστα ότι οι παίκτες θα έπρεπε να περάσουν χρόνο σε στρατώνες, προκειμένου «να μάθουν την πραγματική πειθαρχία». Τέλος, ο Μιλά άσκησε κριτική στον Γερμανό προπονητή της ομάδας, Φόλκερ Φίνκε, τον οποίο κατηγόρησε ότι πήρε λάθος αποφάσεις στην επιλογή των παικτών της αρχικής ενδεκάδας, καθώς και στις αλλαγές των παικτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα