Προθεσμία να απολογηθεί έως την Τετάρτη πήρε ο Τ. Θεοφίλου - Ετοίμαζε ληστεία στη Λαμία

18:26 20/8/2012 - Πηγή: E-Typos

Ανανέωση 18.06


Η παράταση δόθηκε από τον ανακριτή προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Ο Θεοφίλου ήταν αναζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστου Μανούρα, ο Α. Θεοφίλου είχε εντοπισθεί από τον Νοέμβριο του 2010, στην ομάδα ατόμων, τα οποία, μετά έναν μήνα, συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τότε δεν είχε αναγνωρισθεί, αλλά από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε

τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, οπτικού και γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο κ. Μανούρας, ο Θεοφίλου, που είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, δεν εργαζόταν αλλά έμενε κυρίως στην Αθήνα. Είχε εντοπισθεί κατά τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης στο Αγρίνιο και μετά τη ληστεία της Πάρου κινήθηκε μεταξύ Αθηνών και Λαμίας, στην οποία συμμετείχε σε προετοιμασία ληστείας Τράπεζας. Μάλιστα με ειδική βιντεοκάμερα που είχε προσαρμοσθεί σε σέλα ποδηλάτου γινόταν καταγραφή του χώρου της Τράπεζας ώστε να υπάρχει η προετοιμασία για τη ληστεία.

Ανανέωση Δευτέρα 20, Αυγούστου, 13.31

Με οδηγό τις φωτογραφίες του Τάσου Θεοφίλου, που έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για συμμετοχή στο μακελειό της Πάρου, προσπαθούν να βρουν κάποια άκρη οι αστυνομικοί στη Φθιώτιδα.


Keywords
Τυχαία Θέματα