Πράνιτς: Είμαι έτοιμος να γίνω ο ηγέτης του Παναθηναϊκού

15:48 3/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, Ντάνιελ Πράνιτς, Αμντούλ Ατζαγκούν, Βίκτωρα Κλωναρίδη και Μάρτιν Αντριάν Μπαλμπόα, παρουσίασε το μεσημέρι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η προσοχή βεβαίως εστιάστηκε στον διεθνή Κροάτη μέσο, που αποτελεί την "ηχηρότερη" μεταγραφή του καλοκαιριού για τους "πράσινους". Ο πρώην παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός
αποτελούσε την πρώτη του προτεραιότητα και εξήγησε: «Πριν από δύο μήνες, όταν μίλησα με τον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου, και άκουσα το πλάνο, ήθελα από την αρχή να έρθω στην ομάδα. Όμως έπρεπε να βρούμε λύση με τη Σπόρτινγκ. Έγιναν πολλά τους τελευταίους μήνες στη Σπόρτινγκ, όμως βρήκαμε τον τρόπο να έρθω στον Παναθηναϊκό και αυτό με κάνει χαρούμενο. Έκανα προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ, θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος από τον επόμενο αγώνα να βοηθήσω την ομάδα».

Ο Πράνιτς εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στην ομάδα: «Έχω μεγάλη εμπειρία. Έχω παίξει στη Μπάγερν, γνωρίζω πώς είναι να αγωνίζεσαι σε μεγάλο σύλλογο και είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς νέους παίκτες και θέλω να τους βοηθήσω. Η ομάδα έχει καλούς και νεαρούς παίκτες και πρέπει να τους βοηθήσουμε για να βελτιωθούν και να μεγαλώσουν στην ομάδα. Πάντως υπάρχουν και παίκτες με εμπειρία, όπως ο Μέντες και ο Σίλντενφελντ. Και οι φίλαθλοι θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο για να ανταποκριθούν σε αυτή την προσπάθεια και να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σε ό,τι αφορά την εικόνα που αποκόμισε, παρακολουθώντας από την κερκίδα το ματς του περασμένου Σαββάτου με τη Βέροια, ο Κροάτης είπε: «Είχα δει και το πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην τηλεόραση, όμως το Σάββατο είδα από κοντά την ομάδα. Είχαμε καλύτερη απόδοση και περίμενα να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί βάλαμε το γκολ τη σωστή στιγμή, όμως στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως θέλεις. Και όταν δεχθήκαμε το γκολ, είπα στον πρόεδρο ότι τώρα θα είναι δύσκολα. Είχαμε λίγη νευρικότητα και, αν δούμε την ευκαιρία που έχασε ο αντίπαλος, ίσως μένουμε και ευχαριστημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό που είδα στο παιχνίδι είναι ότι οι παίκτες μας προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και δεν φοβούνται. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ο κόσμος βοηθά την ομάδα και κάθε φορά που θα παίζουμε στο γήπεδο θα έχουμε δύναμη από τον κόσμο μας».

Ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. «Έπαιξα στην ΑΕΚ, στην Γαλλία (σ.σ. Λιλ) τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά και, όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και μίλησα με τον Νίκο Νταμπίζα, έπαιρνα κάθε μέρα τηλέφωνο τον ατζέντη μου και του ζητούσα να τελειώσει αυτή η μεταγραφή, γιατί ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό. Έψαχνα λύση με τη Λιλ και τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην αρχή, προσπαθούσα να βρούμε λύση, τη βρήκαμε και βρίσκομαι εδώ, κάτι που με κάνει χαρούμενο. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες και περιμένω συναγωνισμό, όμως θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Έκανα καθημερινά προπονήσεις με τη Λιλ επί δύο μήνες, οπότε είμαι σε καλή κατάσταση», ανέφερε ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Ο Ατζαγκούν, που ήδη έκανε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τη Βέροια, είπε: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αρχίσω εδώ την καριέρα μου σε έναν μεγάλο σύλλογο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με επέλεξαν. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ τον Παναθηναϊκό και θέλω να πω στον κόσμο ότι δεν θα σας απογοητεύσω».

Από την πλευρά του, ο Μπαλμπόα είπε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, σε έναν από τους μεγαλυτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Πρότυπό μου είναι ο Σουάρες. Είμαι 19 χρόνων, ξέρω ότι έχω πολλά πράγματα να μάθω, όμως έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Νταμπίζας: «Έχουμε ολοκληρώσει κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ»

Στην περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, αναφέρθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. «Σαφώς και έχουμε ολοκληρώσει κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της ομάδας μετά και την απόκτηση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Για τις οποίες υπήρχαν δυσκολίες τόσο στην περίπτωση του Ατζαγκούν όσο και σε αυτή του Πράνιτς και του Κλωναρίδη.

Ο Ατζαγκούν από πλευράς χαρακτηριστικών είναι ο ποδοσφαιριστής από τα χαφ που μπορεί να παίξει διαφορετικό ρόλο στην ομάδα και αυτό. Τον τσεκάραμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Περισσότερο μας εξέπληξαν ηγετικά χαρακτηριστικά που είδαμε να έχει σε αυτή την ηλικία και είναι πολύ σημαντικά πέρα από τα ποδοσφαιρικά χαρίσματα», είπε ο Νταμπίζας, ενώ για την περίπτωση του Ατζαγκούν είπε: «Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πληρώθηκε η ομάδα του. Είναι μια επένδυση για το μέλλον όπως ξέρετε καθώς η πολιτική μας ήταν να μην δώσουμε χρήματα σε ομάδες. Εδώ κάναμε μια παρασπονδία. Υπήρξε όμως καλή συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπο του και πιστεύω θα έχουμε όφελος».

Για τον Πράνιτς είπε ότι «κινούμαστε εδώ και αρκετό καιρό το πρόβλημα ήταν το συμβόλαιο του. Έκτοτε ήμασταν σε επικοινωνία με τον ατζέντη του και εμείς έπρεπε απλά να περιμένουμε αλλά να περιμένουμε πολύ. Δείξαμε πόσο τον θέλουμε και εισπράξαμε πόσο μας θέλει. Και φτάσαμε στο να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και παρακάμψαμε τα όσα περάσαμε. Αγωνιστικά δεν μπορώ να πω πολλά. Μπορεί να δώσει πολύ ποιότητα στην ομάδα μας. Το γεγονός ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις είναι ένα μπόνους. Θα μας βοηθήσει πάρα πού στην προσπάθεια που κάνουμε. Ο ρόλος αυτών των παιδιών, όπως του Μπεργκ, του Μέντες και του Σίλντενφελντ είναι ο φάρος για τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές να τους μεγαλώσουμε και να παίρνουν παράδειγμα».

Για τον Κλωναρίδη είπε ότι «είναι μια περίπτωση που προέκυψε μετά την πρώτη απόπειρα της Σάντερλαντ για τον Χάρη. Είχαμε μια επικοινωνία και αμέσως έδειξε ενδιαφέρον για να έρθει. Καταλάβαμε ότι το παιδί μας έχει προτεραιότητα. Βέβαια και στην περίπτωση του υπήρχαν διαδικασίες, κάποιες ρήτρες, κάποια θέματα με την ομάδα του. Μετά την πώληση του Χάρη δεν ήταν άμεση ανάγκη να αποκτηθεί ένας ακραίος επιθετικός. Τα χαρακτηριστικά του Βίκτωρα και το γεγονός ότι τον πήραμε ελεύθερο ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αν πάει χαμένη. Επενδύουμε στον Βίκτωρα και αυξάνουμε και τον συναγωνισμό στην ομάδα. Γιατί ο συναγωνισμός κάνει καλό και χρειάζεται σε κάθε ομάδα».

Για το επεισόδιο της Κυριακής είπε ότι «δεν θέλω να αναφερθώ πολύ σε αυτό. Όντως υπήρξε ένα επεισόδιο και επειδή με πήρε πολύς κόσμος που ανησύχησε και λογικό ήταν από όσα διάβασαν και έμαθαν, χίλιες λέξεις αξίζουν όσο μια εικόνα. Η ομάδα έχει πολλά σοβαρότερα προβλήματα από μια μεμονωμένη αντίδραση 3-4 ατόμων εν ώρα δουλειάς μου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνω την δουλειά μου. Χθες στο παιχνίδι των νέων έκανα την δουλειά μου και θα συνεχίσω να την κάνω. Μάλιστα γνωρίζοντας τον χαρακτήρα μου και επειδή έχω περάσει αρκετές δυσκολίες θα μου δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχω. Ήξερα τις δυσκολίες αλλά αυτό έχω υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Η αντίδραση μου είχε να κάνει με τον χώρο που ήμασταν με τους γονείς που ήταν εδώ και με τον σεβασμό στην ομάδα. Δεν περιμένω καθολική αποδοχή και το ξέρω. Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο μου. Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να εκφράσει την άρνηση του. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έχει χώρο για τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο».
Keywords
Τυχαία Θέματα