πΓΔΜ: Ο Γκ. Ιβάνοφ ακύρωσε την επίσκεψη του στην Αλβανία

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία, όπου επρόκειτο να παραστεί στις αυριανές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
Ο κ. Ιβάνοφ επρόκειτο να μεταβεί, σήμερα, στα Τίρανα κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον ομόλογό του της Αλβανίας Μπούγιαρ Νισάνι.
Όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα πηγές της προεδρίας
της ΠΓΔΜ, ο κ. Ιβάνοφ ακύρωσε την επίσκεψή του λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στα Τίρανα, κατά την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του κ.Γκρούεφσκι στα Τίρανα, άγνωστοι έσχισαν και έκαψαν σημαίες της ΠΓΔΜ που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου στα Τίρανα, ενώ ένας νεαρός Αλβανός πέταξε αυγά και πλαστικά μπουκάλια στο αυτοκίνητο του κ. Γκρούεφσκι.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας καταδίκασε τα δύο αυτά περιστατικά, ενώ ο δράστης που πέταξε αυγά και μπουκάλια στο αυτοκίνητο του κ.Γκρούεφσκι συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία. Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βίαιες ενέργειες κατά ξένων αξιωματούχων και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα