Πεδουλάκης: Να μην αφήσουμε τη Μάλαγα να επιβάλλει το ρυθμό της

18:16 9/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Η προσαρμογή των Διαμαντίδη, Μπανκς σε αγωνιστικούς ρυθμούς είναι αυτό που απασχολεί τον Αργύρη Πεδουλάκη, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας.
«Η Μάλαγα διαθέτει πλήρες ρόστερ και είναι ανταγωνιστική ομάδα. Το παιχνίδι τους βασίζεται στο ρυθμό. Αν τους αφήσεις να επιβάλλουν το ρυθμό τους, μπορούν να "σκοτώσουν" οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορούν να ακολουθήσουν υψηλό ρυθμό, έχουν πολύ καλούς παίκτες στη ρακέτα και παλεύουν για
κάθε ριμπάουντ. Για μας είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι δύο μας πόιντ γκαρντ, Διαμαντίδης και Μπανκς, μετά από απουσία σε αγώνες και προπονήσεις. Είναι τελείως διαφορετική κατάσταση η συμμετοχή σε μία προπόνηση από τη συμμετοχή σε έναν αγώνα» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.
Ο Κερκυραίος σέντερ, Γάιος Σκορδίλης, εξήγησε από την πλευρά του: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ αθλητική ομάδα, μία ισπανική ομάδα, με ικανότητα να τρέχει στο παρκέ, όπως όλες οι ισπανικές ομάδες. Βγάζουν πολλή ενέργεια και μπορεί ν' ακούγεται συνηθισμένο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προερχόμαστε από ήττα στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτή τη φορά παίζουμε στην έδρα μας και αυτό που συνέβη με την Αναντολού Εφές μας δίνει έξτρα κίνητρο γι' αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι και να πετύχουμε τη νίκη. Χρειαζόμαστε θετικά αποτελέσματα για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Πετύχαμε νίκη στην πρεμιέρα της φάσης των "16", χάσαμε τον δεύτερο αγώνα και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις νίκες».

Ο τεχνικός της Μάλαγα, Γιάσμιν Ρέπεσα, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, αναφέρθηκε στο ενισχυμένο ρόστερ που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

«Είναι ένα σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, ίσως λίγο περισσότερο για εμάς, επειδή προερχόμαστε από τρεις ήττες και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν μπορώ να πω κάτι για τη συμπεριφορά της ομάδας μου, καθώς νομίζω ότι οι παίκτες μου παλεύουν και προσπαθούν, αλλά κάνουμε μικρά λάθη που μας απογοητεύουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είμαι αισιόδοξος. Έχουμε προετοιμαστεί, αφού είναι αλήθεια ότι θα αντιμετωπίσουμε μια σπουδαία ομάδα. Ειδικά στο Top-16 έχουν εξαιρετικό ρόστερ. Ο Σχορτσανίτης επέστρεψε, απέκτησαν τον Καπόνο και τον Μπανκς, οι οποίοι πλαισίωσαν τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις και Μπράμος... Μαζί δημιουργούν μια πολύ δυνατή ομάδα».
Ο Κόστα Πέροβιτς δήλωσε: «Πάμε στο ΟΑΚΑ με φιλοδοξία. Εχουμε μια σημαντική εβδομάδα μπροστά μας και την ξεκινάμε με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Έχουν βελτιωθεί πολύ, καθοδηγούμενοι από έναν τεράστιο παίκτη όπως ο Διαμαντίδης, που πιθανότατα θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι εναντίον μας, παρ' όλο που έμεινε εκτός την τελευταία εβδομάδα. Πρέπει να αμυνθούμε δυνατά και, περισσότερο από όλα, να μείνουμε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών. Είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε εναντίον κάθε αντιπάλου, αλλά με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούμε να χάνουμε στιγμή, αλλιώς θα μας τιμωρήσουν και θα "σκοτώσουν" το παιχνίδι μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα