Πακιστάν: Kαταδίκη για γιατρό που βοήθησε τη CIA να βρει τον Μπιν Λάντεν

15:21 23/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Σε κάθειρξη 33 ετών για προδοσία καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο των φυλών στο Πακιστάν ένας Πακιστανός γιατρός, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε την CIA να βρει που κρυβόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από ένα έτος από άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο βόρειο Πακιστάν, δήλωσε τοπικός
κυβερνητικός αξιωματούχος και μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Ο Σάκιλ Αφρίντι καταδικάστηκε από δικαστήριο των φυλών της ημιαυτόνομης περιοχής Χάιμπερ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, από όπου κατάγεται.
Ο χειρουργός αυτός κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ψεύτικη εκστρατεία εμβολιασμού στην Αμποταμπάντ, την πόλη όπου κρυβόταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα μαζί με τις τέσσερις γυναίκες του και τα παιδιά του, για να πάρει από αυτούς δείγμα DNA και να βοηθήσει έτσι στον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν.
Τα δικαστήρια των φυλών έχουν αρμοδιότητα στις ημιαυτόνομες ζώνες των φυλών στο Πακιστάν, αλλά οποιαδήποτε έφεση στις αποφάσεις τους εξετάζεται στη συνέχεια από τις αρχές του κοινού δικαίου.
"Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 33 ετών για προδοσία και οδηγήθηκε στην κεντρική φυλακή της Πεσαουάρ", στο βορειοδυτικό Πακιστάν", δήλωσε τηλεφωνικώς ο Μοχάμαντ Σίντικ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της περιοχής Χάιμπερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα