Π. Λάσο (Ρεάλ Μ.): Πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός

19:37 14/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Η αξιοποίηση του πλεονεκτήματος της έδρας και η επικέντρωση της προσοχής μόνο στον αυριανό πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη είναι το ζητούμενο για τον τεχνικό της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο. Ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας»:

«Νομίζω πως η ομάδα τα έχει πάει φανταστικά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και τώρα είναι μεταξύ των 8 κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ, μιλάμε για
κόπους 5-6 μηνών. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος κι ο κάτοχος του τροπαίου, αλλά είμαστε έτοιμοι, αυτό έχει σημασία για εμάς. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιο θα 'ναι το "κλειδί" σε μία σειρά πλέι οφ. Κανονικά τα πλέι οφ συνήθως είναι μακράς διάρκειας και πολύ δύσκολα, αφού μιλάμε για 3 νίκες. Θα πρέπει να κάνεις 3 νίκες κι υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί. Μπορείς να νικήσεις στην πρεμιέρα και να κάνεις 3 συνεχόμενες ήττες, μπορείς να κάνεις 3 νίκες στη σειρά. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει. Προς το παρόν με ενδιαφέρει μόνο η πρεμιέρα. Δεν μπορώ να σκέφτομαι πιο πέρα. Δε σκέφτομαι την προημιτελική σειρά, έχω στο μυαλό μου μόνο την πρώτη αναμέτρηση».

Τέλος, ο Λάσο δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έχασε σημαντικούς παίκτες από πέρυσι, αλλά τους αναπλήρωσε. Είναι δύσκολα απέναντι σε κάθε μία απ' τις 8 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα, προσπαθεί να ανακόψει πολλές επιθέσεις των αντιπάλων, ενώ παίζει δυνατά στην άμυνα και με πολλή ενέργεια. Είναι πολύ καλοί και στο παιχνίδι και πρέπει να το υπερκεράσουμε».

Φ. Ρέγες: Δεν υπάρχει το αίσθημα της εκδίκησης
Στο κίνητρο της πρόκρισης της Ρεάλ Μαδρίτης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στάθηκε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας», ο σέντερ της ισπανικής ομάδας, Φελίπε Ρέγες, ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα της σειράς των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό.

«Πρόκειται για έναν δυνατό αντίπαλο, όπως όλες οι ελληνικές ομάδες, ενώ είναι κι ο κάτοχος του τροπαίου και πρέπει πάντα να 'σαι συγκεντρωμένος. Δεν υπάρχει το αίσθημα της εκδίκησης. Έχουμε κίνητρο, επειδή θέλουμε να πάμε στο φάιναλ φορ» είπε αρχικά ο Ρέγες. «Επίσης δεν πρόκειται για ρεβάνς, επειδή έχουν πολύ διαφορετική ομάδα» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης ο 34άχρονος Ισπανός σέντερ και συνέχισε: «Θέλουμε να νικήσουμε, επειδή θέλουμε να πάμε στο Μιλάνο. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, το κερδίσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πολλούς παίκτες από πέρυσι. Παρ' όλα αυτά, παραμένει μία πολύ γεμάτη ομάδα σ' όλες τις θέσεις και με πολύ καλό παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Πρέπει να 'χουμε το μυαλό μας σ' όλους. Απ' την πλευρά μας, είμαστε ενισχυμένοι και με έφεση στο αμυντικό ριμπάουντ, έχουμε συνέπεια ως ομάδα κι ευελπιστώ αυτό να μας βοηθήσει» σημείωσε για τις διαφορές σε σχέση με την τελευταία συνάντησή τους στο Λονδίνο, ενώ συμπλήρωσε, ταξιδεύοντας ακόμη πιο πίσω στο χρόνο:

«Είναι αλήθεια πως μας είχαν νικήσει στο παρελθόν στα πλέι οφ (2009), αλλά τώρα είναι τελείως διαφορετικά. Γι' αρχή, όπως είπα και προηγουμένως, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Το ιδανικό είναι να πάμε στο ΣΕΦ με 2-0, παρότι γνωρίζουμε πως θα 'ναι δύσκολο, επειδή είναι περίπλοκο να κάνεις δύο εντός έδρας νίκες απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Αλλά ακόμη κι αν δεν πάμε με 2-0 θα 'ναι εξίσου καλά, αφού σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε μία ή και τις δύο αναμετρήσεις εκεί. Αν αγωνιστούμε όπως μέχρι τώρα, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε στην έδρα του και στην έδρα μας».

Τέλος, μιλώντας για την αγωνιστική δραστηριότητα της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα πριν απ' τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο αρχηγός των Ισπανών είπε ότι «είμαστε κάπως κουρασμένοι. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν είχαν υποχρεώσεις, ενώ εμείς είχαμε μία αναμέτρηση (σ.σ. νίκησε 71-64 την Εστουντιάντες), η οποία μπορούσε να διεξαχθεί και σε διαφορετική ημερομηνία. Θα μπορούσαν να σκέφτονταν λίγο περισσότερο όλες όσες ομάδες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις», ενώ κατέληξε, λέγοντας πως «φαίνεται πως είμαστε λίγο πεσμένοι, αλλά είναι φυσιολογική η κούραση. Είμαι σίγουρος πως τώρα στις κρίσιμες και στις σημαντικές αναμετρήσεις θα 'μαστε όπως ήμασταν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν».
Keywords
Τυχαία Θέματα