Ουκρανία: Νέα εποχή για τη χώρα μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς και την επανεμφάνισηΤιμοσένκο

14:23 23/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Μία νέα εποχή αρχίζει σήμερα στην Ουκρανία, ύστερα από τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββάτου που σημαδεύτηκε από την ντε φάκτο αποπομπή του προέδρου Γιανουκόβιτς και την απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο. Σήμερα το πρωί το κέντρο του Κιέβου, που είχε μεταμορφωθεί σε εμπόλεμη ζώνη, ύστερα από τρεις μήνες οξείας πολιτικής κρίσης, φαίνεται να ανακτά τους παλιούς του ρυθμούς, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη που βρίσκεται ο αποπεμφθείς πρόεδρος. Στην πλατεία Ανεξαρτησίας
από νωρίς το πρωί εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.
«Παρακολουθούμε συνεχώς τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνεργασία με την 'Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν 'Αστον» δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι τώρα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο, να αναλογιστούν όλοι οι παράγοντες της Ουκρανίας την ιστορική τους ευθύνη, για την υιοθέτηση, συναινετικών και δημοκρατικών λύσεων που θα εξασφαλίσουν την επιστροφή στην ομαλότητα. Ο κύριος Βενιζέλος καλοσώρισε την απελευθέρωση της Γούλιας Τιμοσένκο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η εξέλιξη αυτή θα συντελέσει στην επιστροφή στην κανονικότητα και στην αποκατάσταση του κράτους δικαίου.
Η Γαλλία χαιρετίζει την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμόσενκο και απευθύνει έκκληση για τη διατήρηση της ηρεμίας στην Ουκρανία, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα από την Κίνα όπου βρίσκεται , ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.Ο Λοράν Φαμπιούς μετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις του Κιέβου οι οποίες κατέληξαν στη σύναψη συμφωνίας στο τέλος της εβδομάδας ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία. Η συμφωνία προβλέπει κυρίως τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα