Ου. Χέιγκ: Απορρίπτει την αξίωση των 95 βουλευτών των Συντηρητικών

20:23 12/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ απέρριψε σήμερα την απαίτηση 95 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος —στο οποίο ανήκει και ο ίδιος— να τους δοθεί η δυνατότητα να ασκούν βέτο επί του συνόλου της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χέιγκ δήλωσε ότι το αίτημα αυτό από τους ευρωσκεπτικιστές κοινοβουλευτικούς είναι «μη ρεαλιστικό».

Το θέμα
ανέκυψε έπειτα από την ανοικτή επιστολή των 95 που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Sunday Telegraph, με την οποία οι υπογράφοντες, μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, κάλεσαν τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να εγγυηθεί ότι η Βρετανία θα έχει την δυνατότητα να μην εφαρμόζει τυχόν νέα νομοθετήματα της ΕΕ που κρίνονται επιζήμια για τη χώρα αλλά και ότι θα μπορούν να ανακληθούν εν μέρει ή στο σύνολό τους νομοθετήματα τα οποία κρίνεται ότι απειλούν το «εθνικό συμφέρον» της χώρας τους.

Η κίνηση έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις εντάσεις που συνεχίζουν να σιγοκαίνε στους κόλπους των Τόρις όσον αφορά το ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου, στις οποίες προβλέπεται ότι θα επιτύχει ευνοϊκό για το ίδιο αποτέλεσμα το έντονα αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

Ο Χέιγκ είπε ότι οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν πρέπει να αμφιβάλλουν για το ότι το Λονδίνο επιδιώκει να αποκτήσουν «περισσότερη ισχύ τα εθνικά κοινοβούλια» και να υπάρξει «περισσότερη λογοδοσία της ΕΕ στα εθνικά κοινοβούλια».

Πρόσθεσε όμως ότι «εάν τα εθνικά κοινοβούλια σε όλη την ΕΕ μπορούσαν σε μόνιμη και μονομερή βάση σε θέση να επιλέγουν ποια κομμάτια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα εφαρμόζουν και ποια όχι, τότε η ευρωπαϊκή ενιαία αγορά δεν θα λειτουργούσε».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=46143
Keywords
Τυχαία Θέματα