ΟΣΦΠ-Πελέ: Μου αρέσει να κρατάω την μπάλα και να μοιράζω το παιχνίδι

14:48 7/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Έτοιμος για το βήμα από τον Εργοτέλη στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Πελέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό κανάλι της πειραϊκής ΠΑΕ. Ο Πορτογάλος μέσος χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως την κορυφαία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και δήλωσε ανυπόμονος ν' αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και πεπεισμένος πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν ν' αποκλείσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16».

«Χωρίς καμία αμφιβολία, η πρώτη μου
εντύπωση είναι πως ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ένα κορυφαίο κλαμπ, με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Είναι για εμένα μεγάλη ευχαρίστηση που βρίσκομαι εδώ. Από την αρχή αντιλήφθηκα ότι οι προπονήσεις είναι πιο σκληρές, πιο δύσκολες. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές και στο κομμάτι του ανταγωνισμού, είναι μεγάλος. Οι ποδοσφαιριστές είναι σε υψηλότερο επίπεδο, όπως όλη η ομάδα» σχολίασε αρχικά ο Πελέ, ο οποίος, όταν του ζητήθηκε να «συστηθεί» στον κόσμο του Ολυμπιακού, είπε: «Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου. Καθαρός κεντρικός μέσος. Μου αρέσει πάρα πολύ να κρατάω την μπάλα και να μοιράζω το παιχνίδι. Να μαρκάρω, αλλά και να πασάρω στους συμπαίκτες μου, να βγάζω την ομάδα μου μπροστά. Βγάζω τεχνική στο παιχνίδι μου, ενώ μου αρέσει πολύ και να σουτάρω. Η θέση μου είναι στο κέντρο του γηπέδου. Προσπαθώ αρκετά να οργανώνω το παιχνίδι, να έχω καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες μου και να κρατάω την μπάλα εκεί. Ωστόσο, πάντα ψάχνω την ευκαιρία να πλησιάσω την αντίπαλη περιοχή, ώστε να βρω χώρο και να σουτάρω».

Αισθάνεται έτοιμος ν' ανέβει επίπεδο, μετά τη θητεία του στον Εργοτέλη; «Ναι! Αισθάνομαι 100% έτοιμος να κάνω το βήμα. Είναι η κατάλληλη στιγμή» εξήγησε, για να αναφερθεί εν συνεχεία με εγκωμιαστικά σχόλια στο Σαβιόλα: «Ο Χαβιέρ είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Είμαι περήφανος που θα έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι δίπλα του και χαρούμενος που παίρνω την ευκαιρία αυτή από τον Ολυμπιακό». Μίλησε και για τους Πάουλο Μασάντο και Λεάντρο Σαλίνο: «Ήμασταν φίλοι και πριν έρθω στον Ολυμπιακό. Τους γνώριζα! Η γλώσσα πάντα βοηθάει, βεβαίως! Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχω πρόβλημα. Μπορεί πρώτα με εκείνους να έχω καλή σχέση, αλλά επικοινωνώ και με τους Ισπανούς και ισπανόφωνους. Βέβαια, και οι Έλληνες, αλλά και όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού με δέχθηκαν πολύ ζεστά και τους ευχαριστώ για αυτό!».

Πόσο θετικό είναι για εκείνον πως έχει εικόνες από μεγάλες ομάδες όπως η Ίντερ ή η Πόρτο; «Το παρελθόν μου είναι σημαντικό, όπως και οι ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί. Θα με βοηθήσει αυτό στο μέλλον, αφού έχω την εμπειρία, ξέρω πως είναι να παίζεις σε μία σπουδαία ευρωπαϊκή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός» υπογράμμισε ο Πορτογάλος, πριν αποκαλύψει τις πρώτες σκέψεις του, όταν πληροφορήθηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Ήμουν χαρούμενος. Ευτυχισμένος. Γνωρίζω τη θέση που έχει στην Ελλάδα και στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα και ήμουν πολύ χαρούμενος για το ενδιαφέρον».

Σχετικά με την ποιότητα των «ερυθρόλευκων», ο Πελέ πιστεύει: «Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναμφισβήτητα. Μακράν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε κάνει καλή δουλειά, αξίζουμε την παρουσία μας στους "16" και νομίζω ότι έχουμε την εμπειρία να προχωρήσουμε ακόμη πιο μακριά, μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... Το να παίξω με τον Ολυμπιακό Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι κάτι υπέροχο! Το να ζεις μία τέτοια στιγμή είναι κάτι απίθανο. Είμαι ευτυχισμένος που ως παίκτης του Ολυμπιακού θα έχω την ευκαιρία να ζήσω τέτοιες στιγμές. Είναι εμπειρία ζωής!».

Πώς προέκυψε το ποδόσφαιρο στη ζωή του Πελέ; «Από πολύ μικρός ασχολήθηκα με αυτό! Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό! Από μικρός δούλευα πάρα πολύ, ήταν το πάθος μου! Όνειρό μου ήταν να παίξω σε μεγάλες ομάδες, αλλά και για την Εθνική της χώρας μου. Τα έχω πάει καλά μέχρι τώρα!». Πώς είναι εκτός γηπέδων ο Πελέ; «Είμαι ένας απλός άνθρωπος. Μου αρέσει η πλάκα, η καλή παρέα με φίλους. Θέλω να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, με τον γιο μου και αυτές είναι κατά κύριο λόγο οι ασχολίες μου» εξήγησε.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF, απάντησε: «Είναι μεγάλη υπόθεση! Είναι κάτι σπουδαίο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, το ότι δουλεύει με τη UNICEF, για το καλό των παιδιών! Βοηθάμε να καλύπτονται οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι!».

Στο τέλος έστειλε ένα μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και έχει σπουδαίο κόσμο! Η ατμόσφαιρα που ζούμε στο γήπεδο Καραϊσκάκη είναι κάτι «τρελό»! Κάτι φανταστικό! Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου να επιτύχει όλους τους στόχους της σε Ελλάδα και Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο!».
Keywords
Τυχαία Θέματα