Οι δίδυμες αδελφές Βασιλείου επέστρεψαν στα σπριντ μετα από 5 χρόνια απουσίας

18:21 11/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής τους τις πήραν παρέα. Ίσως γιατί δεν θέλησαν να πάνε κόντρα στη φύση, που επέλεξε να είναι η μία δίπλα στην άλλη από την πρώτη στιγμή που είδαν τον κόσμο. Η Ειρήνη και η Άννα Βασιλείου ήρθαν στη ζωή, πριν από 24 χρόνια, με λίγα λεπτά διαφορά η μία από την άλλη. Η ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν είναι το μόνο πράγμα που έχουν κοινό, αφού αμφότερες διαθέτουν ταχύτητα, ταλέντο και την προοπτική μιας καλής πορείας στους ελληνικούς στίβους. Κι αυτό το απέδειξαν το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ,
στην επανεμφάνιση τους στους στίβους ύστερα από περίπου πέντε χρόνια απουσίας.

Πριν μια οκταετία οι δύο αθλήτριες από την Κρήτη απασχόλησαν θετικά με τις εμφανίσεις τους. Τόσο στην κατηγορία των κορασίδων όσο και σε εκείνη των νεανίδων, τράβηξαν τα βλέμματα και αποτέλεσαν τον διακαή πόθο προπονητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δύο αθλήτριες αποφάσισαν το 2008 να αφήσουν τον αθλητισμό στην άκρη και να ρίξουν το βάρος τους στις σπουδές τους. Κι έτσι έγινε. Η Άννα τελείωσε την Φαρμακευτική και η Ειρήνη την ΑΣΟΕΕ. Επέστρεψαν στην Κρήτη και από φέτος στους αγωνιστικούς στίβους, εντυπωσιάζοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τις εμφανίσεις τους σε 60, 200 και 400 μέτρα. Ο Άρης Βισκαδουράκης, ο άνθρωπος που τις ανέδειξε, έγινε και πάλι ο προπονητής τους και η προπόνηση καθημερινή τους συνήθεια.

«Η απόφαση ήταν κοινή. Επιλέξαμε να σταματήσουμε τον αθλητισμό και να ασχοληθούμε με τις σπουδές μας. Ηταν και όλη η πίεση που είχε δημιουργηθεί γύρω μας και οδήγησε προς εκείνη την απόφαση», είπε η Άννα και η Ειρήνη την συμπλήρωσε: «Όταν γυρίσαμε στην Κρήτη, ο προπονητής μας επέμενε να ξαναρχίσουμε, γιατί έβλεπε πως έχουμε τις δυνατότητες. Τελικά μας έπεισε. Παράλληλα επιστρέψαμε στην ΓΕΗ, όπου υπάρχει... χημεία».

Οι δύο κοπέλες από το καλοκαίρι θα συναγωνίζονται η μία την άλλη, αφού αμφότερες θα ασχοληθούν με τα 400 μέτρα. «Δεν είδαμε ποτέ ανταγωνιστικά η μία την άλλη», λέει η Άννα και η Ειρήνη εξηγεί: «Όταν νικάει η αδελφή μου είναι σα να νικάω εγώ. Μόνο αυτό το συναίσθημα μπορώ να έχω».

Η Ειρήνη Βασιλείου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν τρίτη στον τελικό των 200μ με 25.36, ωστόσο στον προκριματικό βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 24.85. Η αθλήτρια έτρεξε και 60μ, όπου στον προκριματικό τερμάτισε σε 7.65 και στον τελικό σε 7.72 (7η θέση). Από την άλλη η Αννα Βασιλείου ήταν δεύτερη στα 400μ με 55.41. Οι δύο αθλήτριες, έχοντας προσαρμόσει την καθημερινότητά τους μεταξύ δουλειάς και προπόνησης, στοχεύουν το καλοκαίρι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να κερδίσουν θέση στην εθνική ομάδα.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)
Keywords
Αναζητήσεις
ειρηνη βασιλειου στιβος, ειρηνη βασιλειου
Τυχαία Θέματα