Οι Μπουλς αποδέσμευσαν τον Μπούζερ αφού...του τα "έσκασαν χοντρά"

16:55 16/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Οι Σικάγο Μπουλς... αποχαιρέτησαν τον Κάρλος Μπούζερ, καθώς χρησιμοποίησαν την "amnesty clause" που έχει η κάθε ομάδα και μπορεί να χρησιμοποιήσει για μια φορά (από το "lock out" του 2011). Ο Μπούζερ πήγε στο Σικάγο τον Ιούλιο του 2010 και είχε μέσο όρο 15,5 πόντoυς και 9 ριμπάουντ σε 280 αγώνες με τους «ταύρους».

Είχε ακόμη ένα χρόνο στο πενταετές συμβόλαιο, αξίας περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε υπογράψει. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται το "amnesty clause" είναι ο εξής: Επιτρέπει στην ομάδα να αποδεσμεύσει τον παίκτη, ο μισθός
του δεν μετράει στο σάλαρι καπ, ωστόσο πρέπει να του καταβάλλει όλο το ποσό. Δηλαδή οι Μπουλς θα του δώσουν τα 16,8 εκατομμύρια δολάρια, που του όφειλαν για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ωστόσο το ποσό αυτό δεν θα μετράει στο σάλαρι καπ. Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες ομάδες θα κάνουν προσφορές «στα τυφλά», χωρίς να ξέρει η μία πόσα έχει δώσει η άλλη, και η ομάδα με την καλύτερη προσφορά θα αποκτήσει τον Μπούζερ για έναν χρόνο. Για τον Μπούζερ, η συγκεκριμένη εξέλιξη από οικονομικής πλευράς δεν τον προβληματίζει καθόλου, καθώς και τα 16,8 εκατομμύρια θα πάρει από τους Μπουλς και 2-3 εκατομμύρια από τη νέα ομάδα του.

«Ο Κάρλος αποτελεί την επιτομή του επαγγελματία σε ό,τι έκανε μέσα και έξω από το γήπεδο στο Σικάγο» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής των Μπουλς, Γκαρ Φόρμαν, και συνέχισε: «Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, η παραγωγικότητα του Κάρλος βοήθησε την ομάδα μας να ανέβει σε άλλο επίπεδο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Κάρλος και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν αναμενόμενη, καθώς, μετά την απόκτηση του Πάου Γκασόλ, ο οποίος θα αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ, και με τον Ταζ Γκίμπσον να έρχεται από τον πάγκο, η παρουσία του Μπούζερ και το ποσό που δέσμευε στο σάλαρι καπ ήταν περιττά.
Keywords
Τυχαία Θέματα