Ο ύποπτος για τους φόνους στο Εβραϊκό Μουσείο μπορεί να εκδοθεί στο Βέλγιο

20:06 2/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Μεχντί Νεμούς, ο Γάλλος που έχει συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος για τους φόνους στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών την περασμένη εβδομάδα, δεν έχει "κατ' αρχήν" αντίρρηση να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του, Απολέν Πεπιεζέπ.

"Μόλις μίλησα μαζί του. Κατ' αρχήν, δεν έχει αντίρρηση (να τον εκδώσουν οι γαλλικές αρχές στο Βέλγιο). Δεν μπορώ να πω πολλά, ίσως να αλλάξει γνώμη", είπε ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του εξακολουθεί να επικαλείται το δικαίωμά του στη σιωπή και αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τα γεγονότα.

Εφόσον
επιβεβαιωθεί, η απόφαση του Νεμούς να μην φέρει αντιρρήσεις θα επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσής του στις βελγικές αρχές. Ο νεαρός Γάλλος φέρεται ότι εξαπέλυσε επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά άλλον έναν, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η βελγική δικαιοσύνη εξέδωσε το Σάββατο πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μασσαλία ο Νεμούς. Το βελγικό ένταλμα θα γνωστοποιηθεί την Τρίτη στον κατηγορούμενο από τις γαλλικές αρχές και ένας δικαστής θα κρίνει στη συνέχεια εάν ο ύποπτος θα τεθεί υπό προσωρινή κράτηση μέχρι να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του. Μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα συνεδριάσει το Εφετείο για να εξετάσει το θέμα.

Εφόσον ο Νεμούς εξακολουθεί να μην φέρνει αντιρρήσεις οι δικαστές μέσα σε επτά ημέρες θα πρέπει να αποφανθούν για το αίτημα των Βρυξελλών. Εάν ο κατηγορούμενος αλλάξει άποψη, η διορία για την έκδοση απόφασης από τους δικαστές αυξάνεται στις 20 ημέρες ενώ ο ίδιος ο Νεμούς μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση, παρατείνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη διαδικασία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε το πρωί ότι "θα ήταν λογικό" να εκδοθεί ο 29χρονος Γάλλος στο Βέλγιο για να δικαστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα