Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ράινφελτ επικρίνει τον Ντ. Κάμερον

19:57 26/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελτ επέκρινε σήμερα τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε περιορισμούς στα δικαιώματα των μεταναστών στο κράτος πρόνοιας.

"Πιστεύω ότι αυτό είναι ατυχές", δήλωσε ο Ράινφελτ στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, ερωτηθείς για την χθεσινή ομιλία του Κάμερον.

"Πιστεύω σε μια Ευρώπη, η οποία πρέπει να είναι ανοιχτή, στην οποία έχουμε ελευθερία μετακινήσεων και στην οποία οφείλουμε να διερωτόμαστε πως οι άνθρωποι που φτάνουν εδώ μπορούν να εντάσσονται
πιο εύκολα στην αγορά εργασίας", πρόσθεσε.

Μιλώντας επίσης στον δημόσιο ραδιοσταθμό SR, ο Ράινφελτ σημείωσε ότι η χώρα του, καθώς ανοιγόταν περισσότερο στην μετανάστευση πολιτών από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, δεν διαπίστωσε μαζική άφιξη ατόμων που επιδίωκαν να επωφεληθούν από το σουηδικό κράτος πρόνοιας.

"Δεν γνωρίσαμε αυτόν τον μεγάλο κοινωνικό τουρισμό, ο οποίος φερόταν ότι μας απειλούσε, και αυτό μπορεί να είναι συνετό να το μοιραστούμε με άλλους", υπογράμμισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρότεινε χθες τον περιορισμό των δικαιωμάτων των μεταναστών στο επίδομα στέγασης, στο επίδομα ανεργίας και στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας, ώστε αυτό να είναι "κάτι που οι μετανάστες θα πρέπει να κερδίσουν κι όχι ένα αυτόματο δικαίωμα".

Η ανακοίνωση αυτή ερμηνεύτηκε από τον βρετανικό Τύπο ως μια σκλήρυνση της κυβερνητικής πολιτικής την ώρα που η άρση των περιορισμών στην πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας για τους πολίτες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας το 2014 τροφοδοτεί το φόβο για ένα κύμα μεταναστών στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα