Ο Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρωσία

23:12 9/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Η αντιαμερικανική ρητορική έχει ενταθεί αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε ξανά καθήκοντα προέδρου στη Ρωσία, υποστήριξε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι οι μεταξύ τους σχέσεις "δεν είναι κακές".

Ο Ομπάμα, ο οποίος ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Ρώσο ομόλογό του στις αρχές Σεπτεμβρίου, απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Χειμερικών Ολυμπιακών Αγώνων
του Σότσι, το 2014, με αφορμή τη νομοθεσία κατά των ομοφυλόφιλων που υιοθέτησε η Ρωσία σχολιάζοντας ότι αυτός δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος χειρισμού του θέματος. Αντί για μποϊκοτάζ, είπε ότι οι Αμερικανοί αθλητές θα πρέπει να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους στις χιονισμένες πλαγιές. "Ανυπομονώ να μας φέρουν το χρυσό κάποιοι (Αμερικανοί) ομοφυλόφιλοι αθλητές και λεσβίες αθλήτριες", χαριτολόγησε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ανέκαθεν υπήρχαν κάποιες εντάσεις στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Υποστήριξε ότι σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος την εποχή που πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο νυν πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αλλά όταν επέστρεψε στην εξουσία ο Πούτιν εντάθηκε η αντιαμερικανική ρητορική. Διαβεβαίωσε όμως ότι ο ίδιος δεν έχει "κακή προσωπική σχέση" με τον Ρώσο πρόεδρο και ότι οι συνομιλίες μεταξύ τους είναι άμεσες και συχνά εποικοδομητικές.
Keywords
Τυχαία Θέματα