Ο Μπλάτερ υπερασπίστηκε το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022

«Άδικη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ την κριτική που δέχθηκε από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ το Κατάρ, στο οποίο έχει ανατεθεί η διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Ο Μπλάτερ σε ομιλία του στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, υπερασπίστηκε το μικρό κράτος του Κόλπου, το οποίο εδώ και καιρό ταλανίζεται από προβλήματα, με τη Διεθνή Αμνηστία να ασκεί αυστηρή
κριτική στην πολιτική ηγεσία του για τη συμπεριφορά «σκλάβων» απέναντι στους μετανάστες εργάτες της χώρας.

Εξάλλου, ακόμη δεν έχει επιλυθεί το θέμα διοργάνωσης χειμώνα ή καλοκαίρι του Μουντιάλ, κάτι που επιφέρει πρόσθετο άγχος τόσο στον Μπλάτερ όσο και στους οικοδεσπότες Άραβες διοργανωτές.

Επίσης, η διεθνής ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) επέκρινε τη χώρα και προέτρεψε τον Μπλάτερ να δράσει για την υπόθεση ενός Γάλλου παίκτη που κρατείται παράνομα με την οικογένειά του στο Κατάρ, λόγω μιας διαμάχης που έχει με σύλλογο στον οποίο αγωνίστηκε, για το συμβόλαιό του.

«Δεν είναι δίκαιο, όταν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και κυρίως τα ευρωπαϊκά, έχουν στο επίκεντρο της κριτικής τους μια αραβική χώρα εδώ στην Ασία. Να την καθιστούν στόχο επίθεσης και να την επικρίνουν. Εμείς θα την υπερασπιστούμε. Πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στον Αραβικό Κόσμο και θα το κάνουμε. Θα διοργανώσουμε το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της FIFA.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μπλάτερ κατηγόρησε τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι επηρέασαν την ψηφοφορία, επειδή είχαν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και άσκησαν πιέσεις για ανάθεση της διοργάνωσης του 2022 στο Κατάρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα