Ο S&P κηρύξε την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας»

00:52 31/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's κήρυξε το βράδυ της Τετάρτης την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας», τη στιγμή που το Μπουένος Άιρες διεξάγει διαπραγματεύσεις της ύστατης στιγμής για να αποφύγει το ενδεχόμενο να κηρύξει παύση πληρωμών.

Το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, που κατά τον S&P αποτελεί κερδοσκοπική τοποθέτηση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους επενδυτές, υποβαθμίστηκε πλέον στην κατηγορία SD (Selective Default, «επιλεκτική χρεοκοπία», κατά
την ορολογία που χρησιμοποιεί ο οίκος), όπως ανέφερε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα βράδυ της Τετάρτης.

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι έλαβε αυτό το βήμα, αφού έληξε την Τετάρτη η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους που όφειλε η χώρα στους ομολογιούχους.

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι εάν η Αργεντινή αποπληρώσει το χρέος αυτό, είναι πιθανόν να αναθεωρήσει την αξιολόγησή του για τη χώρα.
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Αργεντινής διεξάγουν έναν ακόμη γύρο επαφών της ύστατης στιγμής με εκπροσώπους δύο κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων —που αποκαλούνται «όρνεα»— και διεκδικούν το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη.

Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση της Αργεντινής στις τρέχουσες συνομιλίες σχετικά με το χρέος της χώρας, ο Τζόναθαν Μπλάκμαν και ο Καρμάιν Μποκούζι, της εταιρείας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, έφυγαν από το γραφείο διαμεσολαβητη όπου διεξάγονταν συνομιλίες σχετικά με το ζήτημα, χωρίς να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Keywords
Τυχαία Θέματα